Lucrurile păreau să fie destul de clare înainte de meci. Pe de-o parte o avem pe Manchester City care venea după 15 victorii consecutive în toate competițiile. Oaspeții, Tottenham, avea trei înfrângeri în ultimele patru meciuri și o victorie cu nou promovata West Bromwich Albion.
Din păcate pentru Tottenham și Jose Mourinho, lucrurile au fost la fel de clare și pe teren. Manchester City a controlat partida încă de la bun început, chiar dacă Tottenham a avut prima ocazie importantă prin lovitura liberă a lui Harry Kane care a trimis mingea în bară.
Premier League
Blestemul numărului "9", la Chelsea. Lukaku, ultimul de pe o listă lungă de eșecuri
30/06/2022 LA 09:21
Totuși, Tottenham a atins doar de două ori mingea în careul advers în primele 45 de minute, ceea ce spune totul - City a avut 24 de atingeri prin comparație. Nimic surprinzător pentru Mourinho, dar o singură echipă și-a dorit cu adevărat victoria pe Etihad.

Manchester City - Tottenham 3-0. Echipa lui Guardiola nu poate fi oprită

Rodri a deschis în cele din urmă scorul din penalty după o intrare absolut stupidă a lui Hojbjerg. Ederson a fost tentat să vină să execute chiar el, Gundogan nu a vrut, așa că Rodri a trimis timid mingea spre Lloris, dar francezul nu a reușit să respingă.
În partea a doua acțiunea a curs în același ritm astfel că City nu a avut niciodată îndoieli privind deznodământul. Cele trei puncte păreau acontate încă de la pauză, însă Gundgon a ținut neapărat să demonstreze că este cel mai bun jucător al lui Guardiola în acest sezon și germanul a marcat o dublă ca să consemneze a patra înfrângere în cinci meciuri pentru Tottenham. Spurs au primit opt goluri în ultimele două partide.
De cealaltă parte, City se detașează la vârful clasamentului iar ceea ce părea a fi una dintre cele mai strânse lupte la titlu din ultimii ani se transformă încet, încet într-un succes clar al echipei din Manchester.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Sadio Mane vs Darwin Nunez. Iese pe plus Liverpool? Plusuri și minusuri pentru cei doi
29/06/2022 LA 11:51
Premier League
Chelsea încearcă să dea o dublă lovitură: negociază pentru doi jucători de la City
28/06/2022 LA 06:52