Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester United este de vânzare! Familia Glazer i-a stabilit prețul

Ion Alexandru

Actualizat 25/04/2021 la 11:29 GMT+3

Manchester United este unul dintre cele mai bogate cluburi din lume, dar proprietarii americani simt că nu mai pot face față la ritmul investițiilor din Premier League. Protestele fanilor care au dus la colapsul proiectului Super Liga Europeană i-au convins să vândă clubul.

Avram și Joel Glazer vor să vândă Manchester United

Credit imagine: Getty Images

Manchester United este un club prosper, în ciuda faptul că de la plecarea lui Sir Alex Ferguson în 2013 titlul nu a mai ajuns pe Old Trafford. Familia Glazer a cumpărat clubul în 2005 cu 790 de milioane de lire sterine și acum dorește să-l vândă. 4 miliarde de lire este prețul stabilit de miliardarii din Florida! Prețul este uriaș, având în vedere vremurile pe care le trăim, dar negocierile pot duce la scăderea lui, anunță englezii de la Mirror.

Manchester United, de vânzare

Familia Glazer a avut multe probleme cu fanii în ultimii 16 ani, iar ultimele proteste vehemente împotriva proiectului Super Liga Europeană au pus capac. Prețul foarte mare, de 4 miliarde lire, este justificat de actualii proprietari pe două paliere. Tradiția clubului și posibilitățile de expunere în toate piețele lumii, care pot aduce giganți globali ca sponsori. Ultima afcere de acest gen i-a adus alături de Manchester United pe nemții de la TeamViewer, care plătesc 235 de milioane pentru un contract pe 5 ani. Acesta va începe în vară, când Manchester United va încheia înțelegerea cu Chevrolet.
picture

Rezumatul meciului Tottenham - Manchester United 1-3

Familia Glazer a fost alături de John Henry, prorietarul lui Liverpool, în proiectul Super Liga Europeană, dar cei doi giganți americani au fost nevoiți să iasă din această afacere după protestele dure ale fanilor. În spatele acestei reforme propusp de 12 cluburi uriașe din Europa s-a aflat banca din New York JP Morgan, iar succesul acesteia ar fi adus beneficii financiare uriașe inițiatorilor.
Clasamentul cluburilor europene
  • 1. Barcelona 4.76 miliarde
  • 2. Real Madrid 4.75 miliarde
  • 3. Bayern Munchen 4.21 miliarde
  • 4. Manchester United 4.2 miliarde
  • 5. Liverpool 4.1 miliarde
  • 6. Manchester City 4 miliarde
  • 7. Chelsea 3.2 miliarde
  • 8. Arsenal 2.88 miliarde
  • 9. PSG 2.5 miliarde
  • 10. Tottenham 2.3 miliarde
sursa: Forbes
Program Premier League
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo