Liverpool s-a retras aseară din Super Liga Europeană, la numai 48 de ore după ce "cormoranii" au anunțat implicarea în noul proiect, alături de alte 11 echipe răsunătoare: Manchester United, Manchester City, Arsenal, Tottenham, Chelsea, Real Madrid, Barcelona, Atletico, Inter, Juventus și AC Milan.
Alături de Liverpool, au mai făcut un pas înapoi și celelalte 5 echipe din Premier League, precum și Inter, liderul actual din Serie A.

John W Henry și-a cerut iertare în fața fanilor lui Liverpool, pentru implicarea în Super Ligă

Premier League
Blestemul numărului "9", la Chelsea. Lukaku, ultimul de pe o listă lungă de eșecuri
30/06/2022 LA 09:21
Arsenal a fost singura echipă care și-a prezentat scuzele în mod public aseară. Astăzi, a venit rândul lui Liverpool. Patronul american de pe Anfield, John W Henry, și-a cerut iertare în fața suporterilor "cormorani" pentru implicarea în proiectul care ar fi urmat să adâncească teribil "prăpastia" dintre cluburile bogate și celelalte din Europa.
"Vreau să îmi cer iertare în fața suporterilor lui Liverpool pentru situația tulburătoare pe care am creat-o în ultimele 48 de ore.
Este evident, dar trebuie să spun, că proiectul respectiv (n.r. - Super Liga) nu ar fi avut vreo șansă de reușită fără aportul fanilor. Toată lumea din Anglia a avut aceeași viziune. De-a lungul ultimelor 48 de ore ați fost foarte clari, spunând că proiectul nu va avea sorți de izbândă. V-am auzit foarte clar. Eu, personal, v-am auzit.
Îmi cer scuze față de Jurgen, Billy, jucătorilor și tuturor celor care muncesc din greu pentru a-i face mândri pe fanii lui Liverpool. Ei nu au absolut nicio vină pentru această situație. Din contră, ei au fost cei mai afectați de decizie. Asta doare cel mai tare. Ei vă iubesc clubul și muncesc ca să vă facă mândri în fiecare zi.
Sunt sigur că întreaga echipă Liverpool deține expertiza, abilitățile de lider și pasiunea necesară pentru a reconstrui încrederea și pentru a ne ajuta să mergem mai departe. În urmă cu mai bine de 10 ani, când am fost de acord să ne ancorăm în provocările din lumea fotbalului, am visat la acest lucru la care ați visat și voi. Am muncit din greu pentru a dezvolta clubul, iar munca noastră nu s-a încheiat. Sper să înțelegeți că, deși facem greșeli, încercăm să lucrăm în cele mai bune interese ale clubului. La acest capitol recunosc că v-am dezamăgit.
Încă o dată, îmi pare rău și îmi asum întreaga responsabilitate pentru negativitatea inutilă adusă în ultimele zile. Este un lucru pe care nu îl voi uita niciodată. Ați demonstrat care este puterea fanilor de acum și din viitor.
Această pandemie teribilă ne-a arătat cât de importanți sunt suporterii pentru fotbal și pentru celelalte sporturi. Asta se vede pe fiecare stadion gol. A fost un an incredibil de greu pentru noi. Este important ca familia Liverpool să rămână intactă. Vă promit că voi face tot ce pot pentru a vă răsplăti gesturile de susținere și atașament arătate atât la nivel local, cât și global.", a transmis John W Henry.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2021/04/19/3117629.jpg
Premier League
Sadio Mane vs Darwin Nunez. Iese pe plus Liverpool? Plusuri și minusuri pentru cei doi
29/06/2022 LA 11:51
Premier League
Chelsea încearcă să dea o dublă lovitură: negociază pentru doi jucători de la City
28/06/2022 LA 06:52