Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester United - Leeds 6-2, după probabil cel mai frumos meci al sezonului

Cristian Mihală

Actualizat 20/12/2020 la 22:08 GMT+2

Manchester United - Leeds 6-2 candidează cu succes la titlul de cea mai frumoasă partidă din Premier League. Înainte de a retrograda, actuala formație a lui Bielsa a oferit mai mereu meciuri spectaculoase contra "diavolilor" și așa s-a întâmplat și în această seară.

Scott McTominay, Manchester United-Leeds

Credit imagine: Getty Images

Doar că un fundaș central de meserie apt - Cooper, care s-a accidentat în partida de azi -, Bielsa nu a venit pe Old Trafford să se apere. Modul în care reușesc să se deplaseze jucătorii nou-promovatei a creat mari probleme echipelor mari în acest sezon, Leeds fiind o formație ofensivă, care se bazează pe circulația balonului și mișcarea permanentă a fotbaliștilor săi.
Dar azi, pe Teatrul Viselor, Leeds nu a avut vreo șansă. Asta și pentru că United a rezolvat partida încă din minutul 3. Scott McTominay a reușit partida carierei în tricoul "diavolilor". Scoțianul de 24 de ani a bifat o dublă în primele 3 minute cu Leeds. Primul gol a fost o adevărată "rachetă", Meslier neschițând vreun gest la șutul extrem de puternic al mijlocașului. A fost cea mai rapidă dublă din istoria Premier League, nimeni nereușind să înscrie vreodată de două ori în primele 3 minute ale vreunui joc. Scoțianul și-a desăvârșit opera cu un assist perfect pentru James, în a doua repriză.

Și Bruno Fernandes a făcut show în Manchester United - Leeds 6-2

Pe lângă McTominay, și Bruno Fernandes a ieșit, aproape ca întotdeauna, la rampă. Portughezul l-a asistat ideal pe scoțian la primul gol al partidei, pentru ca apoi să puncteze și el de două ori, o dată din penalty.
Bruno Fernandes a fost implicat în 28 de goluri în cele 27 partide de Premier League în care a îmbrăcat tricoul lui United (16 goluri și 12 assisturi).
Celelalte goluri ale unei partide deschise, care a impresionat prin fazele ofensive numeroase, au purtat semnătura lui Lindelof, respectivă Cooper și Dallas (ambele pase decisive i-au aparținut lui Raphinha, transferul sezonului până acum la Leeds).
Manchester United a urcat pe 3 în urma acestui rezultat și pe Old Trafford începe să se vorbească șoptit despre titlu. Impecabilă în deplasare, formația lui Solskjaer a început să își arate forța și pe teren propriu, astfel că premisele sunt favorabile. Distanța de 5 puncte față de Liverpool nu e mare, mai ales că Rashford&Co au un meci mai puțin disputat.
Etapa viitoare, de Boxing Day (în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player), Manchester United are o deplasare grea, la Leicester, formație care nu i-a dat vreo șansă azi lui Tottenham, impunându-se cu 2-0. De partea cealaltă, Leeds va primi vizita lui Burnley, într-o partidă care are loc pe 27 decembrie (de asemenea, în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player).
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
program Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo