Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mourinho și Klopp, dialog aprins după Liverpool - Tottenham: "Hai să fim serioși! Chiar vrei asta?!"

Cosmin Cioboata

Actualizat 17/12/2020 la 07:56 GMT+2

Liverpool s-a impus la limită în derby-ul cu Tottenham, scor 2-1, grație unui gol marcat în minutul 90 de Roberto Firmino. În urma victoriei de pe Anfield, trupa lui Jurgen Klopp a urcat pe primul loc în Premier League, peste formația lui Jose Mourinho.

Jurgen Klopp și Jose Mourinho

Credit imagine: Getty Images

Liverpool a obținut 3 puncte uriașe împotriva lui Tottenham, într-un meci extrem de spectaculos disputat în fața a 2.000 de fani ai "cormoranilor" aflați în tribunele legendarului stadion Anfield.
Liverpool a fost echipa care a controlat jocul, în timp ce Spurs a urmărit să profite de o eventuală dezorganizare a defensivei lui Klopp și să dea lovitura pe contraatac. Deși campioana Angliei a fost echipa cu inițiativa, trupa lui Mourinho a avut câteva ocazii rarisime, în prim-plan cu Bergwijn și Kane.
La finalul meciului de pe Anfield, Jurgen Klopp și Jose Mourinho au avut un dialog aprins. Din reacția managerului lui Liverpool se putea înțelege că "The Special One" i-ar fi spus ceva care l-a nemulțumit. Cei doi au discutat preț de câteva secunde în contradictoriu, iar la final Mourinho a dezvăluit despre ce a fost vorba:
"I-am spus că echipa mai bună a pierdut, iar el m-a contrazis. Dar asta e opinia lui", a spus Mourinho, la finalul partidei.

Mourinho, "săgeți" către Klopp la finalul derby-ului Liverpool - Tottenham: "Serios, așa vrei să devii lider?"

Apoi, Mourinho a atras atenția modului energic în care Klopp a reacționat pe marginea terenului în timpul partidei de aseară:
"Apropo, dacă m-aș comporta și eu la fel ca el pe margine, n-aș mai fi acolo (n.r. - ar fi eliminat). Hai să fim serioși, e prea energic. Chiar vrei să devii lider cu ajutorul timpului arătat de al 4-lea oficial? Spun asta pentru că, dintr-un anumit motiv, eu sunt diferit. Iar acum sunt supărat. Nici egalul nu ne-ar fi lăsat cu un gust plăcut deoarece am avut ocazia să câștigăm.
Am avut ocazii mari exact în cel mai rău moment al lor, cu care puteam decide soarta meciului, dar le-am ratat. În mod normal, în meciurile de la acest nivel plătești pentru ratările tale. Iar eu m-am gândit că vom plăti prin obținerea unui singur punct. Dar în final am plecat fără vreun punct, ceea ce este foarte dezamăgitor.
Sunt mulțumit de prestația echipei mele. Am început meciul cu gândul la victorie. Am jucat împotriva unei echipe foarte bune și am fost pedepsiți", a declarat Jose Mourinho, la finalul meciului.

Liverpool a câștigat derby-ul cu Tottenham în minutul 90! Trupa lui Klopp, pe primul loc în Premier League

Mohamed Salah a deschis scorul în minutul 26, cu un șut deviat de Alderweireld în vinclul porții lui Lloris.
picture

Mo Salah, gol extrem de norocos contra lui Tottenham

Doar 6 minute s-au bucurat de avantajul de pe tabelă jucătorii lui Klopp. Planul lui Mourinho a funcționat perfect în minutul 33, când Tottenham a pornit un contraatac fulgerător, care i-a surprins total pe fundașii lui Liverpool. Lo Celso l-a lansat de la jumătatea terenului pe Heung-min Son, iar sud-coreeanul a reușit o cursă fabuloasă, finalizată cu un șut la colțul scurt, pe lângă Alisson.
Spurs a folosit aceeași tactică și în repriza a doua, însă jucătorii lui Mourinho n-au mai fost la fel de inspirați în fața porții. Steven Bergwijn a ratat două ocazii singur cu portarul, în timp ce Harry Kane a reluat foarte slab cu capul, dintr-o poziție ideală.
Liverpool a continuat să pună presiune la poarta lui Spurs, însă cele mai multe acțiuni ofensive ale "cormoranilor" au fost oprite în momentului șutului sau al pasei decisive.
În cele din urmă, Roberto Firmino a dat lovitura pentru Liverpool în minutul 90, când a fost găsit excelent de Robertson, cu o centrare din corner. Atacantul brazilian a reluat ideal, în vinclul porții lui Lloris, fără speranțe pentru goalkeeper-ul belgian.
picture

Liverpool - Spurs 2-1. Firmino îi duce pe "cormorani" în "paradis" cu un gol marcat în minutul 90

17-8 în favoarea lui Liverpool a fost raportul șuturilor în derby-ul de pe Anfield. De asemenea, "cormoranii" au avut o posesie copleșitoare de 76%. În urma victoriei de aseară, Liverpool a devenit lider solitar în Premier League, cu 3 puncte peste Tottenham.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo