Newcastle are noi proprietari, iar ambițiile acestora sunt uriașe După 2 sezoane în care echipa engleză a fost condusă cu prea multă precauție de Steve Bruce, fostul căpitan de la Manchester United va fi demis. Conform contrcatului protejatul fostul patron Mike Ashley va încasa aproximativ 10 milioane de euro pentru a pleca cât mai repede de pe St. James Park.
Newcastle s-a zbătut în mediocritate din două motive. Patronul Ashley era preocupat în ultimii 2 ani să vândă clubul și nu a mai cumpărat fotbaliști de mare valoare, iar Steve Bruce a preferat o tactică defensivă pentru a nu risca retrogradarea. Acum, totul se schimbă, iar lista de achiziții a fondului din Arabia Saudită este plină de nume importante. Primul pas este îndepărtearea lui Bruce, așa că pe lista scurtă au apărut nume sonore.
Premier League
Paulo Fonseca, acord pentru a fi noul antrenor al lui Tottenham! Detaliile contractului
11/06/2021 LA 14:20

Paulo Fonseca, principalul candidat

Newcastle îl vrea pe Steven Gerrard, dar fostul căpitan de la Liverpool este sub contract cu Glasgow Rangers. Gerrard își dorește să termine, cel puțin, acest sezon și să câștige pentru a doua oară consecutiv titlul în Scoția alături de Ianis Hagi.
https://i.eurosport.com/2021/06/24/3160254.jpg
În acest condiții, noii patroni de la Newcastle vor să aducă un manager total diferit de Steve Bruce. Paulo Fonseca a demonstrat la Șahtior Donetsk și Roma că poate aduce spectacolul în jocul echipelor sale. Portughezul a fost foarte aproape de a veni în vara trecută în Premier League. Noul director sportiv al lui Tottenham, italianul Paratici a refuzat oportunitatea de a-l angaja pe Fonseca pe motiv că este prea ofensiv și că neglijează apărarea. Tottenham l-a luat pe Nuno Espirito Santo, manager cu experință în Anglia, la Wolves.

Newcastle vrea achiziții importante, chiar din iarnă

Oficialii lui Newcastle se orientează către fotbaliști cu un CV impresionant, dar care nu traversează cea mai bună perioadă la cluburile unde evoluează acum.
Echipa engleză va face totul pentru ca în iarnă să aducă cel puțin 3 jucători ofensivi de clasă, lucru care nu e deloc imposibil ținând cont de situația fiecăruia dintre aceștia.
Primul pe listă ar fi Coutinho, de care Barcelona ar vrea să scape cât mai repede, din cauza salariului foarte mare. Brazilianul cunoaște bine Premier League, acolo unde a impresionat la Liverpool în trecut, iar o ofertă consistentă de la Newcastle l-ar putea convinge să semneze chiar în mercato-ul din ianuarie.
A 2-a țintă a englezilor este Gareth Bale, jucător care de asemenea este familiarizat cu Premier League. Galezul se află în ultimul an de contract cu Real Madrid și este puțin probabil că va primi vreo ofertă de prelungire. Astfel, Newcastle ar putea fi viitoarea sa destinație, club care își va permite acum să-i satisfacă pretențiile financiare.
Dacă cei doi jucători amintiți ar aduce un plus în flacurile atacului, oficialii vor și un număr 9 clasic, iar Edinson Cavani este primul vizat. Uruguayanul are șanse mici să mai continue la Manchester United din iarnă, deoarece revenirea lui Ronaldo l-a cam scos din echipă și nu se va mulțumi cu statutul de rezervă. În acest caz, Newcastle va are însă concurență serioasă, deoarece Real Madrid l-ar vrea și ea pe atacant. Totuși, madrilenii se gândesc doar la un împrumut pe termen scurt, astfel că o ofertă concretă, pe o perioadă mai lungă, de la cei de la Newcastle l-ar putea face să accepte să rămână în Premier League.
Newcastle intenționează să se întărească în toate zonele terenului. Noii patroni ai "coțofenelor" vor să profite de situația tensionată de la PSG și să-l transfere pe Keylor Navas. Acesta va fi scos din poartă mai devreme sau mai târziu, un club ca PSG neputându-și permite să-l țină pe Donnarumma pe bancă prea mult timp, astfel că goalkeeperul costarican ar putea accepta o mutare în Anglia, mai ales pe un salariu atractiv cum se preconiezează a fi cel pe care i-l va oferi Newcastle. Keylor Navas câștigă 12 milioane de euro pe an la PSG.
Premier League
Omul care a "pus umărul" la "divorțul" Ronaldo-United i-a găsit echipă lui CR7: "Etapa 2"
23/11/2022 LA 08:12
Premier League
Graham Potter, sub presiune la Chelsea! Recordul nedorit doborât de londonezi
13/11/2022 LA 07:55