Marile cluburi din Premier League ar putea avea un alt concurent incredibil de puternic în anii care vor veni. Newcastle United este în prag de a fi preluată de un consorțiu finanțat de Arabia Saudită, tranzacția fiind în valoare de 300 de milioane de lire sterline.
Acordul este stabilit pentru a face din Newcastle unul dintre cele mai bogate și mai puternice cluburi din Europa, iar documentele s-au mișcat rapid. Avocații din Premier League lucrează frenetic la aprobarea acestei preluări, iar un anunț oficial este iminent, anunță mass-media din Anglia.
Acordul, care este susținut din cel mai mare fond suveran din lume, PIF, va pune capăt proprietății de 14 ani a lui Mike Ashley asupra clubului din Nord-Est, perioadă în care a înregistrat și două retrogradări. Rezultate au fost departe de cele din în anii 90, când oamenii lui Kevin Keegan concurau cu Manchester United.
Premier League
Vedetele din Premier League vor să se renunțe la VAR!
02/10/2022 LA 07:47

Marile forțe din Premier League sub cu ochii pe "revoluția" de la Newcastle

"Se spune că fondul de avere suveran PIF ar fi în valoare de 320 de miliarde de lire sterline, ceea ce îi face pe noii proprietari de aproximativ 13 ori mai bogați decât cei ai lui Manchester City. Newcastle nu mai reprezenta o amenințare pentru United sub conducerea lui Mike Ashley. Cu toate acestea, vestea preluării lor ar putea schimba drastic acest lucru", susține Manchester Evening News.
Renașterea echipei Newcastle în următorii ani va fi totuși lentă datorită fair-play-ului financiar. În plus, va fi necesară investiția în infrastructură și în facilitățile învechite ale clubului, mai spune sursa citată.
Noii proprietari intenționează să transforme Newcastle într-o "marcă globală", iar în fiecare fereastră de transfer intenționează să investească 50 de milioane de lire sterline. Pur și simplu, investiții mult mai semnificative nu vor fi posibile în conformitate cu noile reguli ale fair-play-ului financiar.
UEFA se asigură că cluburile trebuie să-și echilibreze cheltuielile legate de fotbal, cum ar fi transferurile și salariile, cu veniturile din drepturile TV și venituri din bilete plus fluxuri de venituri generate de departamentele comerciale. Acestea din urmă vor fi cheia, în special, pentru Newcastle.

"Nu este o veste bună pentru Man United"

"Sub Ashley, clubul a stagnat din punct de vedere comercial și asigurarea de noi oferte profitabile va fi cheia dacă noii proprietari saudiți vor să investească foarte mult. Orice taxă de transfer va trebui echilibrată din veniturile clubului, ceea ce înseamnă că progresul lor nu va fi imediat.
Fanii coțofenelor vor spera la revenirea acelor ani de glorie. Deși nu reprezintă o amenințare imediată pentru United după preluare sau o garanție completă, Newcastle ar putea concura în mod regulat pentru trofee din nou în viitor. Ceea ce nu este o veste bună pentru United", mai spune Manchester Evening News.
În acest sezon, Manchester United a învins Newcastle United cu 4-1. Cristiano Ronaldo a jucat primul meci oficial cu această ocazie după revenirea pe Old Trafford.
Premier League
Erling Haaland, lăsat perplex de Guardiola! "E o nebunie, nu înțeleg cum e posibil așa ceva"
01/10/2022 LA 12:30
Premier League
Brazilianul Richarlison, explicațiile trecerii sale de la Everton la Tottenham!
17/09/2022 LA 09:47