Roman Abramovich a cucerit lumea fotbalului prin investițiile masive de la Chelsea, dar și cu cele 21 trofee aduse pe Stamford Bridge. Echipa antrenată de Thomas Tuchel ar putea face 22 chiar astăzi, când Chelsea va disputa finala Cupei Ligii împotriva lui Liverpool.

Moment sfâșietor cu Oleksandr Zinchenko, înainte de startul Everton – Manchester City

Oligarhul rus și-a dat seama că relația sa foarte apropiată cu Putin va dauna lui Chelsea și a predat clubul Consiliului de Administrație al fundației cu același nume.
Premier League
Pep Guardiola i-a mulțumit lui Liverpool pentru felul în care a jucat în acest sezon
IERI LA 06:42
"De-a lungul celor aproape 20 de ani în care am deținut clubul Chelsea, mi-am considerat întotdeauna rolul ca al unui custode, a cărui sarcină este să se asigure că are cât mai mult succes astăzi, dar care construiește și un viitor. Am luat întotdeauna decizii în interesul clubului. Eu rămân dedicat acestor valori. De aceea, le ofer astăzi administratorilor fundației caritabile a lui Chelsea echipa de fotbal. Cred că în prezent ei sunt în cea mai bună poziție pentru a avea grijă de interesele clubului, ale jucătorilor, staff-ului și fanilor", este declarația lui Roman Abramovich.
Englezii au publicat lista cu 6 personaje cheie care au preluat conducerea lui Chelsea:
  • Bruce Buck. Avocat american, dar trăieşte de 39 de ani în Londra. Este mare fan Chelsea şi a fost acţionar al clubului înainte ca acesta să fie preluat de Roman Abramovic, în 2003. El a fondat şi Chelsea's Past Players' Trust, un program destinat foştilor jucători ai lui Chelsea care au probleme financare sau medicale.
  • Piara Powar. Director executiv al programului FARE - care luptă împotriva discriminării în fotbal.
  • Emma Hayes. A fost managerul echipei de fotbal feminin a lui Chelsea și are 45 de ani. O persoană cu mare influenţă în club.
  • Sir Hugh Robertson. Vicepreşedintele Asociaţiei Olimpice Britanice şi în trecut a fost ministru al sportului. A supervizat Jocurile Olimpice Londra 2012. Este la Chelsea din 2016, când a intrat în consiliul de administraţie al clubului.
  • John Devine. Fost fotbalist amator şi ciclist, Devine lucrează la o firmă de avocatură care colaborează cu Chelsea.
  • Paul Ramos. Directorul financiar al lui Chelsea. Se află în cadrul clubului încă din 2001, înainte ca echipa să fie cumpărată de Roman Abramovic.

Newcastle vrea să profite de degrigolada de la Chelsea

Newcastle UNited a fost cumpărat de Fondul Public de Investiții al Arabiei Saudite în octombrie și investițiile au început să apară. Newcastle a adus fotbaliști de peste 145 de milioane de euro și Eddie Howe a reușit să scoată echipa din zona retrogradării. Planurile noilor proprietari sunt mari, iar probleme lui Chelsea pot fi speculate. Devenit rezervă de lux după sosirea lui Mendy, Kepa poate fi următorul mare transfer al echipei din nordul Angliei. Chelsea i-a pus un preț sub cel de achiziție portarului care a gafat de multe ori în ultimii 1ni. Newcastle este pregătită să achite 50 de milioane de euro pentru spaniolul care a venit de la Bilbao pentru 85 de milioane.
Premier League
"El este Mbappe, Salah al nostru!" Thomas Tuchel l-a identificat pe jucătorul cheie al lui Chelsea
20/05/2022 LA 06:40
Premier League
Chelsea a uitat repede de Rudiger și Christensen! Ofertă de 70 de milioane de € pentru un fundaș
19/05/2022 LA 15:42