Diogo Jota și Van Dijk sunt cele două piese grele pe care Klopp le-a pierdut în 2020 și Liverpool a avut un început de an de coșmar.
Jota a participat la capacitate maximă la antrenamentul de miercuri, în timp ce olandezul Van Dijk a reușit să alerge de unul singur pe gazonul de la cantonamentul lui Liverpool.
Se pare că portughezul are o mică șansă de a juca chiar în etapa următoare, împotriva lui Sheffield, într-un meci transmis de Eurosport duminică, de la 21.15. În privința lui Van Dijk, campionii sunt rezervați. Șansele fundașului olandez de a reveni într-un meci în următoarele 2 luni sunt mici.
Premier League
Scouterii lui Liverpool, pe urmele unui star de la Cupa Mondială! Klopp, mare fan al fotbalistului
28/11/2022 LA 14:38

Filmul accidentărilor lui Jota și Van Dijk

Jurgen Klopp a fost lovit de un val fără precedent de accidentări. Apărarea a fost răvășită, iar sistemul de joc care a adus titlul pe Anfield după 30 de ani a clacat în fața unor adversari care au prins din ce în ce mai mult curaj.
Revenirea lui Diogo Jota ar putea fi un plus de moral pentru Liverpool. Portughezul s-a accidentat la genunchi pe 6 decembrie, la meciul din Champions League cu Midtjylland. Acum, Klopp îl așteaptă să revitalizeze un atac anesteziat în 2021.
Situația lui Van Dijk este mult mai complicată. Lovit de Pickford la derbyul cu Everton din octombrie, fundașul olandez a ieșit de pe teren pe picioare, dar verdictul medicilor a fost dur: ruptură de ligamente.

Probleme uriașe pentru Liverpool! Van Dijk, OUT din derby-ul cu Everton, după o intrare criminală

Klopp nu a vrut să avanseze niciodată o dată pentru revenirea lui Van Dijk, dar este posibil că olandezul să fie apt pentru ultimele etape ale sezonului și astfel să poată juca șla Europeanul din vară.

2021, an de coșmar pentru Jurgen Klopp

Liverpool a început acest an cu o cădere incredibilă. În doar 2 luni, Liverpool s-a transformat din principala favorită la titlu într-o echipă care va trebui să muncească mult pentru a prinde Top 4. Klopp a privit deznădăjduit cum lista accidentaților se mărește, în timp ce variantele defensive au fost din ce în ce mai puține. Van Dijk, Joe Gomez, Matip, Fabinho și Henderson. Toți 5 a fost soluții pentru postul de fundaș central și toți 5 au ajuns pe lista indisponibililor. În plus, Diogo Jota s-a accidentat exact în momentul în care demomstra că poate fi un adevărat pericol, prin golurile sale, pentru ruperea frației din atac Mane-Salah-Firmino. Venirea portughezului a adus un plus de vivacitate și dorință, iar oportunismul său l-a determinat pe Klopp s-a schimbe cu succes formula ofensivă.
Puteți citi și: VEȘTI PROASTE PENTRU LIVERPOOL: HENDERSON AR PUTEA RATA RESTUL SEZONULUI ȘI EURO 2020
Fără acești oameni, Liverpool a pierdut 4 meciuri, la rând, pe Anfield și a coborât până pe locul 6 în Premier League. Campionii sunt acum la 19 puncte de liderul Manchester City și la 18 puncte de Fulham, prima echipă aflată sub linia retrogradării.
https://i.eurosport.com/2021/02/23/3000839.jpg
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Cupa Mondială FIFA
Campionatul Mondial 2022 | Cine se califică mai departe din Grupa H? Portugalia are prima șansă
16/11/2022 LA 20:27
Fotbal
Reacția amuzantă a lui Guardiola când a aflat data duelului cu Liverpool din optimile Carabao Cup
11/11/2022 LA 17:14