Potențialii cumpărători ai clubului Chelsea au termen până vineri să trimită ofertele. Părțile interesate au fost sfătuite să trimită un raport cât mai detaliat. Printre altele, să motiveze și de ce sunt interesate să cumpere clubul de pe Stamford Bridge, care azi este campion en-titre al Europei.
Daily Mail a dezvăluit faptul că aproape 200 de investitori sunt interesați să cumpere Chelsea de la Roman Abramovich, obligat să se despartă de club după invazia Ucrainei de către Rusia. Oligarhul rus a fost sancționat de către guvernul britanic, fiind considerat un apropiat al liderului Vladimir Putin.

Potențialii cumpărători ai clubului Chelsea vor avea un caiet de sarcini de îndeplinit

Premier League
Thomas Tuchel va primi buget de 200 de milioane de lire sterline pentru transferuri în această vară
ACUM 15 ORE
Ofertanților li se cere să furnizeze o scrisoare de dovadă a fondurilor, o listă completă de consilieri, un plan de afaceri și un termen de finalizare a tranzacției, toate acestea urmând să ajungă inclusiv pe masa guvernului și oficialilor Premier League.
"Dar, în mod intrigant, potenţialii cumpărători sunt rugaţi, de asemenea, să-şi furnizeze motivaţiile pentru ofertă şi un raport detaliat cu privire la trecutul tuturor investițiilor. Cumpărătorii sunt, de asemenea, informați că o ofertă în numerar cât mai bună va fi crucială. Alte surse din interior spun că se insistă și pe capacitatea oricărui consorțiu sau individ de a păstra locurile de muncă la toate nivelurile din club și de a-și îndeplini obligațiile financiare existente. Acestea vor constitui, de asemenea, un alt factor cheie atunci când se va decide oferta câștigătoare", mai spune sursa citată.
După ce Abramovich a fost deposedat practic de bunurile de pe Stamford Bridge, guvernul a preluat conducerea vânzării Chelsea și va juca un rol principal în a decide viitorul proprietar, după termenul limită de vineri. Atât autoritățile, cât și oficialii Premier League iau în serios problema proprietății. Se doresc cât mai multe informații despre persoanele implicate, dar și intențiile lor pentru viitorul clubului.
Premier League
Cum va arăta Manchester City în sezonul viitor și ce impact va avea transferul lui Haaland
IERI LA 21:31
Premier League
Preluarea clubului Chelsea. Oferta lui Todd Boehly va fi aprobată de Guvern în următoarele ore
IERI LA 13:34