Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

4 jucători importanți rămași liberi de contract ar putea fi semnați chiar azi de forțele din Europa

Nicu Savin

Actualizat 01/09/2021 la 17:27 GMT+3

Perioada de transferuri s-a încheiat oficial azi noapte, dar echipele din cele mai importante campionate europene pot încă înregimenta jucători liberi de contract. În această categorie apar fotbaliști cu nume, astfel că se așteaptă ca formații importante să lupte pentru semnăturile lor.

Daniel Sturridge (re.) verlässt Liverpool

Credit imagine: Getty Images

Ultima zi a perioadei de transferuri a fost una exrem de spectaculoasă, printre cele mai importante mutări din deadline-day numărându-se Saul la Chelsea sau Griezmann înapoi la Atletico Madrid.
Există însă o listă impresionantă de jucători rămași liberi de contract în această vară, care nu și-au găsit încă angajament. Aceștia o vor putea face în zilele următoare, formațiile din campionatele importante ale Europei având dreptul să semneze jucători liberi și după ce perioada de mercato s-a încheiat în mod oficial.

4 jucători cu nume care sunt încă liberi de contract

Dintre fotbaliștii care au rămas liberi la finalul sezonului trecut, cei mai faimoși și-au găsit fără probleme echipe, existând adevărate licitații între marile cluburi pentru semnăturile lor. Cele mai cunoscute exemple sunt Messi, Alaba, Sergio Ramos, Wijnaldum, Donnarumma sau Calhanoglu.
Există însă și câțiva jucători cu cariere impresionante în spate care încă sunt liberi, dar e de așteptat ca aceștia să semneze cât de curând contracte cu echipe puternice.
1.Serge Aurier
Ivorianul cumpărat de Tottenham de la PSG, în 2017, pentru 25 de milioane de € a avut contract cu gruparea londoneză până ieri, în chiar ultima zi a perioadei de transferuri.
În ceea ce privește viitoarea destinație a fundașului de 28 de ani au existat mai multe variante, dar acesta nu a ales deocamdată. Totuși, Aurier are șanse mari să continue în Premier League, de ce nu chiar la o echipă cu pretenții, el fiind un jucător polivalent, care poate evolua în orice zonă a defensivei.
2.Javier Pastore
Venirea lui Jose Mourinho la AS Roma nu a fost deloc benefică pentru Pastore, căruia nu i-a mai fost prelungit contractul. Argentinianul pentru care PSG plătea 42 de milioane de € în 2011 a lăsat mereu impresia că nu și-a atiins niciodată potențialul pe care l-a avut.
Totuși, Pastore are numai 32 de ani și faptul că este liber de contract îl face un fotbalist foarte atractiv și cu siguranță își va găsi echipă în următoarele zile, iar o aventură în Premier League nu trebuie exclusă.
3.Franck Ribery
Oarecum surprinzător, pe această listă se regăsește și Frank Ribery. Francezul nu a mai continuat la Fiorentina, dar a declarat că își dorește să mai joace 1 an sau doi la nivel înalt, astfel că e greu de edificat de ce nu și-a găsit încă echipă.
Ajuns la 38 de ani, jucătorul care a scris istorie la Bayern Munchen poate fi încă de folos unor echipe importante, chiar și numai pentru a împărtăși din experiența sa tinerilor. În aceste condiții, este de așteptat ca Ribery să semneze un acord cât mai curând, dar probabil acest lucru a fost amânat de faptul că pretențiile financiare ale sale sunt pe măsura numelui și a performanțelor din trecut.
4.Daniel Sturridge
Fiind la un moment dat printre cei mai buni atacanți din Premier League, Sturridge a avut un regres continuu în carieră din cauza accidentărilor. Ultimul club pentru care a jucat atacantul cu 28 de meciuri și 8 goluri la naționala Angliei a fost Trabzonspor, de care s-a despărțit în primăvara anului trecut.
Chiar dacă nu a mai jucat de o perioadă îndelungată, Sturridge are doar 32 de ani și calitățile sale pot fi de folos multor echipe din Premier League, asta în situația în care este la 100% din punct de vedere fizic.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo