Un consorțiu susținut de fondul de investiții publice din Arabia Saudită (PIF) a finalizat preluarea clubului Newcastle United. Astfel, era LUI Mike Ashley s-a încheiat după 14 ani, perioadă în care echipa a retrogradat de 2 ori, iar clubul nu s-a mai apropiat de performanțele anilor 90.
Azi, Premier League a confirmat că și-a dat aprobarea pentru această tranzacție, după ce consorțiul a demonstrat că clubul nu va fi controlat de statul saudit.
Fondul de investiții publice din Arabia Saudită (PIF) va furniza 80% din suma pentru acordul de 300 de milioane de lire sterline (aproximativ 352 de milioane de euro). Astfel, testul preluării a fost trecut.
Premier League
Vedetele din Premier League vor să se renunțe la VAR!
02/10/2022 LA 07:47

Afacerea anului în Premier League s-a realizat!

Confirmarea acestei tranzacții pune capăt unei saga de 18 luni, anunță colegii de la Eurosport UK.
"Premier League, Newcastle United Football Club și St James Holdings Limited au soluționat astăzi disputa privind preluarea clubului de către consorțiul PIF, PCP Capital Partners și RB Sports & Media. După finalizarea testului proprietarilor și directorilor din Premier League, clubul a fost vândut consorțiului cu efect imediat
Disputele legale se refereau la entitățile care ar deține și / sau au capacitatea de a controla clubul după preluare. Toate părțile au convenit că este necesară soluționarea pentru a pune capăt îndelungatei incertitudini a fanilor cu privire la proprietatea clubului.
Premier League a primit acum asigurări obligatorii din punct de vedere juridic că Regatul Arabiei Saudite nu va controla Newcastle United Football Club.
Toate părțile sunt încântate că au încheiat acest proces care oferă certitudine și claritate Newcastle United Football Club și fanilor lor", a anunțat Premier League.
Consorțiul, care este susținut de Prințul din Arabia Saudită, Mohammad Bin Salman, al doilea cel mai important om din țară, are o avere estimată la 320 de miliarde de lire sterline. Astfel, Newcastle devine clubul cu cei mai bogați patroni din prima ligă engleză.
Premier League
Erling Haaland, lăsat perplex de Guardiola! "E o nebunie, nu înțeleg cum e posibil așa ceva"
01/10/2022 LA 12:30
Premier League
Brazilianul Richarlison, explicațiile trecerii sale de la Everton la Tottenham!
17/09/2022 LA 09:47