Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ambiții mari la noul Newcastle: titlul în Premier League și trofee în Europa!

Andrei Nicolae

Publicat 07/10/2021 la 22:19 GMT+3

După ce au plătit 350 de milioane de euro pentru a prelua gruparea de pe St. James Park, noii patroni își propun să construiască o echipă de mare succes în Anglia și pe plan internațional.

Newcastle's Allan Saint-Maximin

Credit imagine: Getty Images

Fanii echipei Newcastle exultă pentru că au scăpat de Mike Ashley, sub conducerea căruia clubul s-a îndepărtat de performanțele din anii 90. Gruparea de pe St. James Park a fost preluată joi de un consorțiu susținut de fondul de investiții publice din Arabia Saudită (PIF), în urma unei tranzacții în valoare de aproximativ 350 de milioane de euro.
Sub comanda fostului patron, Newcastle a devenit un club fără prea multe motive de satisfacție și fără prea multe speranțe de a câștiga trofee. Clubul a și retrogradat de două ori, iar în cele mai multe ediții din cei 14 ani cu Mike Ashley la conducere s-a lupta să supraviețuiască în Premier League.
Lucrurile se schimbă însă radical cu noii proprietari. Consorțiul, care este susținut de Prințul Mohammad Bin Salman din Arabia Saudită, al doilea cel mai important om din țară, are o avere estimată la 320 de miliarde de lire sterline. Astfel, Newcastle devine clubul cu cei mai bogați patroni din prima ligă engleză.

Ambiții mari la noul Newcastle: titlul în Premier League și trofee în Europa!

Iar Amanda Staveley, noul director executiv al clubului, a oferit deja primele declarații care au produs deja multă speranță în rândul fanilor.
Câștigarea titlului din Premier League este o țintă pe termen lung pentru noii proprietari ai clubului. Ca perioadă de timp pentru atacarea acestui obiectiv s-a menționat 5-10 ani: "Vrem să vedem Newcastle obținând trofee, evident. În Premier League, în Europa. Dar a câștiga trofee înseamnă răbdare, investiție, timp. Vrem ca toată lumea să colaboreze cu noi pentru a construi clubul către ceea ce trebuie să fie. Ambiția noastră este aliniată cu cea a fanilor, de a crea o echipă de succes, care concurează în mod regulat pentru trofee majore și generează mândrie pe tot globul".
Pentru moment, echipa trebuie să lupte pentru evitarea retrogradării, fiind într-o situație dificilă azi, fără victorie în primele 7 etape (locul 19 cu 3 puncte). "Retrogradarea este o problemă foarte mare în acest moment și va trebui să muncim din greu. Echipa ar putea avea ceva îmbunătățiri în iarnă, dar avem o echipă grozavă, nu ar trebui să fie pe poziția a 19-a. Chiar nu ar trebui", a declarat Amanda Staveley.
Oficialul nu a confirmat dacă Steve Bruce va fi la conducerea echipei Newcastle, când va înfrunta Tottenham, pe 17 octombrie. Potrivit Sky Sports, actualul antrenor este văzut ca "prima victimă" a noului regim de pe St James 'Park.
"Nici măcar nu pot vorbi nimic despre jucători sau manageri în această etapă", a răspuns Amanda Staveley când a fost întrebată de Steve Bruce.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo