UPDATE / Tottenham Hotspur a anunțat oficial că Antonio Conte este noul antrenor al echipei. Vestea a venit prin intermediul unei prtezentări spectaculoase pe contul oficial de Twitter al clubului londonez.
tweet
"Suntem încântați să anunțăm numirea lui Antonio Conte ca antrenor principal! Contractul este valabil până în vara lui 2023, cu opțiune de prelungire pe încă un sezon", a fost comunicatul emis de gruparea din nordul Londrei.
Fotbal
Antonio Conte a vorbit despre varianta prelungirii contractului cu Tottenham, scadent în iunie 2023
11/11/2022 LA 15:08
Conform Daily Mail, Conte va avea un salariu anual de 13 milioane de £, devenind astfel al 3-lea cel mai bine plătit antrenor din Premier League, după Pep Guardiola (20 de milioane) și Jurgen Klopp (15 milioane).
Știrea inițială
Tottenham s-a mișcat mai repede decât era de așteptat după demiterea lui Nuno Espirito Santo și l-a convins pe Antonio Conte să preia echipa. Italianul a ajuns ieri la Londra pentru negocieri, iar aceste au fost finalizate aseară.
Conform renumitului jurnalist italian, Fabrizio Romano, Conte va semna un contract până în vara anului 2023. Ca atare, Conte va avea misiunea să salveze ce mai e de salvat din acest sezon și să creeze o echipă puternică pentru stagiunea următoare.
Așadar, Conte revine în Premier League după 3 ani. Antrenorul de 52 de ani a mai antrenat-o în Anglia pe Chelsea, în perioada 2016-2018, câștigând titlul în primul sezon și Cupa Angliei în cel de-al 2-ea.
Citește și:

Antonio Conte va semna astăzi cu Tottenham

Cel mai probabil, cerințele lui Conte au fost respectate întru totul de șefii lui Spurs, altfel înțelegerea nu s-ar fi făcut atât de repede. Pe lângă salariul mare pe care italianul îl pretinde, acesta a dorit cu siguranță și anumite garanții că i se va pune la dispoziție un buget semnificativ de transferuri.
Așa cum presa britanică anunța încă de ieri, Conte vrea aproximativ 150 de milioane de £, pe care să-i gestioneze după bunul plac pentru întărirea echipei.
Italianul a analizat în amănunt lotul lui Spurs și a constatat că are nevoie urgentă de un fundaș central, un mijlocaș coordonator și un atacant de bandă. În egală măsură, Conte vrea garanții clare că Harry Kane își va prelungi contractul, nedorind să aibă surpriza că rămâne la finalul stagiunii fără golgheter. Acest sezon e deja compromis, neputând să se spere la mai mult de locul 4, astfel că italianul vrea să construiască pentru stagiunea 2022-2023, când ambiția lui e să se implice în lupta la vârf în Premier League, alături de Liverpool, Chelsea, Liverpool și United.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/11/01/3246924.jpg
Premier League
Antonio Conte a dat de înțeles că se gândește să plece de la Tottenham după eșecul cu Liverpool
07/11/2022 LA 08:22
Premier League
Klopp, impresionat de Salah după victoria cu Tottenham! "Unul dintre cei mai buni atacanți din lume"
07/11/2022 LA 06:38