Antonio Conte este unul dintre cei mai buni antrenori din lume. Performanțele sale vorbesc de la sine, dar italianul este recunoscut și ca un tip coleric, care își iese din minți extrem de ușor, mai ales când oamenii cu care lucrează nu se raliază viziunilor sale. A fost cazul în urmă cu câteva luni, când a plecat de la Inter, după ce a câștigat Scudetto, pentru că oficialii nu i-au garantat investiții serioase.
Conte a preluat-o în toamnă pe Tottenham și probabil a primit promisiuni că echipa va fi întărită. Deocamdată acest lucru nu s-a întâmplat. Conte a dorit jucători precum Adama Traore sau Luis Diaz, dar aceștia au ajuns în cele din urmă la Barcelona și Liverpool.
Spurs i-a luat totuși pe Rodrigo Bentancur și Dejan Kulusevski de la Juventus, dar Dele Ali a fost vândut la Everton, iar Tanguy Ndombele, Bryan Gil, Jack Clarke și Giovani Lo Celso au fost împrumutați. Acești jucători nu intrau în vederile lui Conte, dar italianul a tras un semnal de alarmă, sugerând că nu e normal să rămână fără atâția fotbaliști în iarnă.
Premier League
Harry Kane nu mai vrea să plece de la Tottenham! Ce a spus despre colaborarea cu Antonio Conte
IERI LA 13:32
Citește și:

Antonio Conte: "Va fi foarte important să nu greșim pe viitor"

Antrenorul i-a acuzat direct pe oficialii clubului că au făcut greșeli în perioadele de transferuri din trecut și i-a avertizat că aceste lucruri nu trebuie să se repete.
"A fost o campanie de transferuri ciudată. Nu e normal să vinzi un jucător și să trimiți alți 4 împrumut în ianuarie. Nu pot decât să trag concluzia că s-au făcut greșeli mari în trecut. De obicei, transferi jucători pentru a-ți consolida echipa, dar dacă trebuie să-i vinzi sau să-i împrumuți într-un an sau doi e clar că ai greșit undeva în trecut.
Din acest motiv, trebuie să acordăm mai multă atenție în viitor atunci când alegem jucătorii. Devine de o importanță fundamentală dacă dorim să întărim calitatea echipei. În caz contrar, calitatea echipei scade.
Sper că gândurile mele au fost înțelese, pentru că am viziunea mea. Sunt aici să ajut clubul să crească. În experiențele mele din trecut, am construit o structură bună, echipe bune, care au rezistat în timp, și după plecarea mea. Același lucru vreau să fac și aici. Va fi foarte important să nu greșim pe viitor, pentru că în acest moment multe echipe sunt mai sus decât noi și din acest motiv, pentru a le ajunge din urmă, trebuie să reducem greșelile. Trebuie să avem o viziune și să urmăm această linie.", a spus Conte, citat de Daily Mail.
Investițiile minime ale celor de la Tottemham în această iarnă pot avea o explicație. Presa engleză a scris că acționarul majoritar a scos clubul la vânzare, iar președintele Daniel Levy este în căutarea de noi investitori. Astfel, e posibil ca Tottenham să-și schimbe patronii în perioada următoare, iar acest lucru ar putea fi benefic pentru club, știută fiind reticența actualilor proprietari de a investi masiv, la nivelul celorlalte forțe din Premier League.
Ligue 1
Nici Zidane, nici Conte! L'Equipe anunță surpriza pregătită de PSG pentru înlocuirea lui Pochettino
13/05/2022 LA 14:12
Premier League
Son, dezamăgit de decizia lui Conte de a-l schimba în duelul cu Arsenal! De ce voia să continue
13/05/2022 LA 08:27