Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Arsenal are în plan un transfer șoc, să aducă un jucător de la Liverpool

Andrei Nicolae

Publicat 11/10/2021 la 12:27 GMT+3

Alex Oxlade-Chamberlain, jucător care în urmă cu 4 ani a ajuns pe Anfield chiar de la Arsenal, se află pe lista scurtă de achiziții a formației lui Mikel Arteta.

Alex Oxlade-Chamberlain (L) celebrates with Roberto Firmino after scoring for Liverpool against Chelsea.

Credit imagine: Getty Images

Arsenal încearcă să redevină o forță în Anglia și chiar dacă lucrurile au pornit mai greu, lucrurile încep să se lege pentru un club care a plătit aproape 200 de milioane de euro în vară, pentru a-și reîmprospăta lotul.
Alex Oxlade-Chamberlain a devenit una dintre prioritățile "tunarilor" pentru fereastra de transferări din ianuarie, anunță tabloidul The Sun. Mijlocașul în vârstă de 28 de ani a petrecut 6 ani pe Emirates, înainte de a fi transferat de Liverpool în 2017, în schimbul unei sume de aproximativ 40 de milioane de euro. Interesant este faptul că jucătorul " cormoranilor" a fost în trecut coleg de echipă la Arsenal cu actualul manager Mikel Arteta.

Arsenal are motive întemeiate pentru acest transfer

Ox simte deja frustrările faptului că a avut prea puține oportunități în ultima perioadă de a juca în echipa lui Jurgen Klopp și pare tentat să plece. El a avut și o accidentare la genunchi, motiv pentru care a ratat ultimele primele patru luni ale sezonului trecut.
Mijlocașul simte că arenevoie de o nouă provocare, în ciuda contractului său de 125.000 de lire sterline pe săptămână, până în 2023, mai menționează sursa citată. Totodată, este puțin probabil ca Liverpool să se opună unui transfer al jucătorului, mai ales că acum ar fi și în spatele tinerilor Curtis Jones și Harvey Elliott. Clubul și-ar dori totuși să recupereze o parte din suma pe care a plătit-o pe transferul lui. Oxlade-Chamberlain este un jucător cu 35 de selecții în naționala Angliei.
Arsenal este interesată de un împrumut inițial pe 6 luni, cu posibilitatea unei tranzacții definitive la sfârșitul sezonului. Londonezii au plătit 18 milioane de lire sterline când l-au cumpărat pe Ox, în vârstă de 17 ani, de Southampton. Jucătorul a devenit repede favorit în rândul fanilor.
Arsenal's Danny Welbeck, Alex Oxlade Chamberlain, Per Mertesacker, Mikel Arteta, Jack Wilshere and Aaron Ramsey celebrate during the parade
Acum, Arteta analizează dacă experiența lui s-ar putea dovedi un avantaj pentru a ajuta la dezvoltarea tinerilor vedete ale Arsenalului, precum Bukayo Saka, Emile Smith Rowe, Gabriel Martinelli și Martin Odegaard. În plus, Granit Xhaka va fi absent câteva luni, în timp ce mijlocașii Thomas Partey și Mohamed Elneny vor fi plecați la Cupa Africii pe Națiuni în ianuarie. Așadar, Arsenal va avea nevoie de alte soluții la mijlocul terenului, mai precizează The Sun.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo