Aston Villa a ajuns neașteptat într-o situație dificilă, deși specialiștii o așteptau să lupte pentru cupele europene, după ce a încasat 118 milioane de euro din transferul lui Jack Grealish la Manchester City și a putut face investiții importante în echipă.
Dar lucrurile nu au decurs cum și-ar fi dori oficialii clubului în ultima vreme. Gruparea de pe Villa Park a pierdut ultimele 5 jocuri din campionat, iar acest bilanț a dus la concedierea lui Dean Smith, după un mandat de aproximativ 3 ani.
Premier League
Cristiano Ronaldo vrea să plece de la United! Vrea trofee, iar pe Old Trafford bate vântul de 5 ani!
ACUM 31 MINUTE
Aston Villa a ajuns la 2 puncte deasupra zonei retrogradării, astfel că a demarat căutarea unui nou manager. Și are câteva zile la dispoziție pentru a lua cea mai bună decizie, având în vedere că urmează o pauză internațională de două săptămâni. Au și apărut deja și primele nume vehiculate pentru a-l înlocuit pe Dean Smith.

Aston Villa l-ar vrea pe Kasper Hjulmand, calificat deja la Cupa Mondială

Cea mai mare surpriză de pe lista prezentată de publicația The Sun este antrenorul naționalei Danemarcei, Kasper Hjulmand. Nordicul a impresionat la Euro 2020, după ce a condus reprezentativa țării sale până în semifinalele întrecerii. El a transformat practic radical Danemarca, iar asta se poate observa și după rezultatele din preliminariile Cupei Mondiale 2022. Adică 8 victorii în 8 meciuri și golaveraj 27-0, aceste detalii însemnând și cea mai bună lnie de clasament din preliminarii. Hjulmand este un antrenor mai mult decât interesant, adeptul unui stil ofensiv. Danemarca joacă în așezarea 3-4-3.
Pe lista scurtă a șefilor de la Aston Villa mai figurează Paulo Fonseca, Frank Lampard și John Terry, fostul asistent al lui Smith.
"Când Dean ni s-a alăturat în octombrie 2018, echipa noastră era în dificultate în Championship. El a schimbat imediat atmosfera și a obținut succesul suprem, de a aduce Aston Villa înapoi în Premier League în același sezon, o faptă rară.Apoi ne-a asigurat locul în Premier League după o campanie grea și ne-a dus că o finală pe Wembley.
Cu toate acestea, după un început bun în sezonul trecut, anul acesta nu am văzut îmbunătățirea continuă a rezultatelor, performanțelor și poziției în ligă pe care o căutam cu toții. Din acest motiv, am decis să facem o schimbare acum pentru a oferi timp unui nou antrenor principal să aibă impact", a declarat CEO-ul clubului, Christian Purslow, duminică după-amiază.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Premier League
Cristiano Ronaldo a cerut clubului Manchester United să-l lase să plece! Motivul portughezului
ACUM 16 ORE
Premier League
"Liverpool are dreptul de a trece peste structura salarială pentru legenda Mo Salah"
ACUM 18 ORE