Articol scris de Andrei Nicolae
Aubameyang nu se află în cea mai bună perioadă de când a ajuns la Arsenal. Gabonezul a fost absent de pe banca londonezilor la meciul cu Southampton, încheiat cu scorul de 3-0 pentru echipa sa. Motivul invocat de Mikel Arteta a fost încălcarea unor norme disciplinare. Nu este prima abatere de genul acesta a gabonezului ajuns în Premier League de la Borrusia Dortmund.
Premier League
Ranieri, înlocuit de un alt veteran! Roy Hodgson, chemat de la "pensie" pentru a o salva pe Watford
ACUM 17 ORE
Arteta s-a săturat de atitudinea și indisciplina de care a dat dovadă Aubameyang atât de mult, încât este decis să i-a și banderola de căpitan. Săptămâna trecută, atacantul s-a întors târziu dintr-o excursie autorizată în afara Angliei, ceea ce l-a convins pe manager să îl scoată din lot pentru meciul cu "sfinții" din campionat. Arsenal nu a simțit lipsa piesei importante din atacul echipei și a defilat fără Aubameyang, cu un Odegaard aflat în mare formă.
Când Mikel Arteta a fost întrebat după meci de ce a exlcus din lot atacantul său care a marcat patru goluri în 14 partide, managerul "tunarilor" a răspuns fără ezitare: "A încălcat normele disciplinare. Am fost foarte clari că nu negociem nimic la acest club."

Aubameyang a mai fost exclus din lot în trecut

Nu a fost prima dată când gabonezul a lipsit în cadrul unor meciuri din cauza comportamentului său indolent. În martie, atacantul nu a jucat într-un derby împotriva delor de la Tottenham, deoarece întârzia deseori la antrenamente. La momentul respectiv, Arteta declara :"Avem un mod de a trăi împreună, trebuie să ne respectăm unul pe altul și asta e tot.".
Arsenal va încerca să câștige încă un meci în absența lui Aubameyang în etapa intermediară de miercuri, în fața celor de la West Ham.
https://i.eurosport.com/2021/12/12/3270818.jpg
Premier League
Arsenal se reorientează după ce l-a ratat pe Vlahovic! Arteta vrea un vârf care a costat o avere
ACUM 19 ORE
Premier League
Gerrard vrea să încheie în forță perioada de mercato! Vrea la Aston Villa un jucător de la Liverpool
ACUM 20 ORE