Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Aubameyang, în pericol să piardă banderola de căpitan la Arsenal

Eurosport
DeEurosport

Publicat 13/12/2021 la 21:51 GMT+2

Problemele dintre Mikel Arteta și Pierre-Emerick Aubameyang continuă în vestiarul "tunarilor", după ce gabonezul nu a fost folosit sâmbătă în partida cu Southampton. Tehnicianul spaniol vrea să ia banderola de căpitan de pe brațul lui Aubameyang, în urma problemelor disciplinare ale atacantului său.

Pierre-Emerick Aubameyang

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Andrei Nicolae
Aubameyang nu se află în cea mai bună perioadă de când a ajuns la Arsenal. Gabonezul a fost absent de pe banca londonezilor la meciul cu Southampton, încheiat cu scorul de 3-0 pentru echipa sa. Motivul invocat de Mikel Arteta a fost încălcarea unor norme disciplinare. Nu este prima abatere de genul acesta a gabonezului ajuns în Premier League de la Borrusia Dortmund.
Arteta s-a săturat de atitudinea și indisciplina de care a dat dovadă Aubameyang atât de mult, încât este decis să i-a și banderola de căpitan. Săptămâna trecută, atacantul s-a întors târziu dintr-o excursie autorizată în afara Angliei, ceea ce l-a convins pe manager să îl scoată din lot pentru meciul cu "sfinții" din campionat. Arsenal nu a simțit lipsa piesei importante din atacul echipei și a defilat fără Aubameyang, cu un Odegaard aflat în mare formă.
Când Mikel Arteta a fost întrebat după meci de ce a exlcus din lot atacantul său care a marcat patru goluri în 14 partide, managerul "tunarilor" a răspuns fără ezitare: "A încălcat normele disciplinare. Am fost foarte clari că nu negociem nimic la acest club."

Aubameyang a mai fost exclus din lot în trecut

Nu a fost prima dată când gabonezul a lipsit în cadrul unor meciuri din cauza comportamentului său indolent. În martie, atacantul nu a jucat într-un derby împotriva delor de la Tottenham, deoarece întârzia deseori la antrenamente. La momentul respectiv, Arteta declara :"Avem un mod de a trăi împreună, trebuie să ne respectăm unul pe altul și asta e tot.".
Arsenal va încerca să câștige încă un meci în absența lui Aubameyang în etapa intermediară de miercuri, în fața celor de la West Ham.
Program etapa 17, Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo