Marea Britanie a impus noi sancțiuni împotriva mai multor oligarhi ruși, printre care se numără și patronul celor de la Chelsea, Roman Abramovich. Noile sancțiuni vor afecta și clubul de fotbal, deoarece toate activele lui Abramovich din Regatul Unit au fost înghețate de către guvern. Pe lângă patronul lui Chelsea, guvernul britanic i-a sancționat în același mod și pe oamenii de afaceri Oleg Deripaska, Igor Sechin, Andrey Kostin, Alexei Miller, Nikolai Tokarev, Dmitri Lebedev.
Clubul își va continua activitatea sportivă, primind o licență specială, pentru a proteja Premier League, fotbalul englez, fanii loiali ai echipei și celelalte echipe de fotbal, dar Chelsea nu va mai putea vinde bilete, la meciurile din perioada următoare de pe Stamford Bridge putând asista doar abonații. De asemenea, Chelsea nu va mai putea cumpăra sau vinde jucători în perioada următoare și nici nu va mai putea prelungi contractele actualilor jucători.
În urma sancțiunilor anunțate de către guvernul britanic, Roman Abramovich nu va mai putea vinde clubul, așa cum anunțase în urmă cu o săptămână.
Premier League
Arsenal, ofensivă pe piața transferurilor! După Jesus, Arteta vrea încă un jucător de la City
IERI LA 10:23
"Sancțiunile de astăzi sunt cel mai recent pas în sprijinul de neclintit al Regatului Unit pentru poporul ucrainean. Vom fi nemiloși în urmărirea celor care permit uciderea civililor, distrugerea spitalelor și ocuparea ilegală a aliaților suverani", a spus Johnson, potrivit Digi 24.
Clubul Chelsea poate fi vândut numai în cazul în care Roman Abramovich va permite guvernului britanic să preia controlul asupra procesului de vânzare, fără ca oligarhul rus să beneficieze în vreun fel în urma unei eventuale tranzacții.
Citește și:

Decizia guvernului britanic vine la o săptămână de la anunțul lui Abramovich că vinde Chelsea

Roman Abramovich a preluat Chelsea în 2003, dar a renunțat la conducerea directă a clubului, în urma invaziei Rusiei în Ucraina. Săptămâna trecută, el a anunțat printr-un comunicat de presă că va vinde clubul. Miliardarul și-a justificat decizia spunând că se gândește la ce este cel mai bine pentru Chelsea și că nu se va grăbi în alegerea unui cumpărător pentru că nu este vorba despre afaceri, ci despre pasiune.
"Mi-am luat întotdeauna deciziile având în vedere interesul clubului. În situația actuală, am decis să vând clubul deoarece cred că este în interesul acestuia, este pentru club, pentru suporteri, angajați, parteneri și sponsori. Vânzarea clubului nu va fi accelerată, ci va urma un proces echitabil. Nu voi cere niciun împrumut. Niciodată nu a fost vorba despre afaceri sau bani pentru mine, ci despre pasiune pentru joc și club.
În plus, mi-am instruit echipa să înființeze o fundație caritabilă căreia îi vor fi donate toate veniturile nete din vânzare. Fundația va ajuta toate victimele războiului din Ucraina. Aceasta înseamnă că vor fi furnizate fonduri critice pentru nevoile urgente și imediate ale victime, precum și pentru sprijinirea lucrărilor de recuperare pe termen lung.
Această decizie a fost incredibil de dificil de luat și mă doare să mă despart de club în acest fel. Cu toate astea, cred că este cel mai bine. Abia aștept să vizitez Stamford Bridge pentru a-mi lua rămas bun de la voi toți. A fost un privilegiu să fac parte din acest club și sunt mândru de toate realizările pe care le-am avut. Chelsea și fanii clubului vor fi mereu în inima mea", se arată în comunicatul publicat pe site-ul oficial al lui Chelsea.
Premier League
Van Dijk a ales echipa ideală în care ar vrea să joace! Un singur coleg de la Liverpool are loc
IERI LA 08:08
Premier League
Thomas Tuchel va primi buget de 200 de milioane de lire sterline pentru transferuri în această vară
25/05/2022 LA 13:34