Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Brazilianul Richarlison, explicațiile trecerii sale de la Everton la Tottenham!

Marian Ursescu

Actualizat 19/09/2022 la 09:10 GMT+3

60 de milioane de lire sterline a plătit echipa lui Antonio Conte pe atacantul sud-american. Acesta nu a marcat niciun gol în primele cinci partide pentru Spurs din Premier League, dar a oferit două pase de gol. A înscris însă în Liga Campionilor

Richarlison celebrates scoring for Tottenham

Credit imagine: Getty Images

După patru sezoane la Everton (2018-2022), brazilianul Richarlison a ales să plece, dînd curs ofertei venite de la Tottenham. Spurs au plătit 60 de milioane de lire sterline pentru el, semnând un contract pe cinci ani cu clubul din nordul Londrei.
Într-un interviu pentru FourFourTwo, el a explicat cât de dificil a fost să părăsească clubul la care ținea atât de mult. "Nu aș fi plecat, dar clubul suferă din lipsă de ambiție. Știi, acea nerăbdare de a câștiga meciuri și trofee. Am petrecut patru ani acolo și am văzut că era un drum foarte lung pentru a realiza lucruri mari", a dezvăluit Richarlison.
"Am simțit că este momentul potrivit pentru a trece mai departe, iar Tottenham a trebuit să plătească bani. A fost o afacere bună pentru toți cei implicați. Sunt încântat de această nouă provocare la Spurs", a adăugat el.
"Și eu personal am avut unele probleme. Imediat ce campania anterioară din Premier League s-a terminat, am jucat în Copa America, apoi Jocurile Olimpice și apoi a început din nou Premier League. Nu am avut nicio pauză și am suferit câteva accidentări în timpul sezonului", a punctat brazilianul.

Două goluri în Ligă, două pase de gol în Premier League

Richarlison a avut 152 de apariții în toate competițiile în timpul perioadei sale de patru ani la Goodison Park, marcând 53 de goluri în acest timp.
De când s-a alăturat lui Spurs în această vară, el s-a trezit în principal într-un rol mai mult de rezervă. A avut cinci apariții în tricoul formației lui Conte, dar doar la ultimul, cel cu Fulham, a fost titular și a bifat 90 de minute. În rest a intrat pe parcurs.
Cu toate acestea, fostul star de la Watford a demonstrat că încă mai deține priceperea de marcator, reușind dubla în primul său meci de Liga Campionilor, 2-0 cu Marseille. A fost integralist și în disputa de la Lisabona, cu Sporting, 0-2.
În campionat, Richarlison a jucat 33 de minute cu Chelsea (2-2, a intrat la 1-0 pentru adversari), 14 minute cu Wolves (1-0, a intrat la 1-0), 16 minute în deplasarea de la Nottingham (2-0, a oferit pasa de gol la golul doi marcat de Kane), 14 minute cu West Ham (1-1, a intrat după ce golurile fuseseră marcate), 90 de minute cu Fulham (2-1, a dat pasa de gol pentru golul de 1-0 marcat de Hojbjerg). El a adunat 167 de minute în 5 apariții.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo