Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Callum Hudson-Odoi, gata să schimbe naționala pentru a juca la Campionatul Mondial din Qatar

Nicu Savin

Publicat 01/04/2022 la 17:32 GMT+3

Callum Hudson-Odoi a jucat 3 meciuri pentru naționala mare a Angliei, dar presa din Albion anunță că atacantul lui Chelsea este hotărât să evolueze pentry Ghana în continuare, el având origini din țara africană. Jucătorul de 21 de ani ar putea fi astfel prezent la Mondialul din Qatar, încadrându-se la limită în noile norme impuse de FIFA privind schimabarea echipelor naționale.

Hudson-Odoi in azione durante Chelsea-Southampton - League 2021/2022

Credit imagine: Getty Images

FIFA a modificat recent regulile cu privire la posibilitatea fotbaliștilor de a juca pentru o anumită națională, chiar dacă au apucat să debuteze la nivel de seniori pentru o alta. Astfel, federațiile din țările mai mici încearcă să convingă anumiți jucători eligibili să joace pentru echipele lor.
Un astfel de caz este și cel al lui Callum Hudson-Odoi. Atacantul lui Chelsea a bifat 3 meciuri pentru naționala mare a Angliei în 2019, dar de atunci nu a mai fost convocat. Jucătorul lui Chelsea s-a născut în Anglia, dar are orogini ghaneze, astfel că Federația de la Accra încearcă de mai mult timp să-l convingă să reprezinte țara africană.
Conform Daily Mail, Hudson-Odoi pare hotărât să facă acest pas, mai ales că ar avea posibilitatea de a juca la Campionatul Mondial din Qatar. Ghana a obținut calificarea în urma barajului disputat contra Nigeriei (0-0 acasă și 1-1 în deplasare).
Sursa citată notează că intențiile lui Hudson-Odoi de a reprezenta Ghana sunt mai vechi, deoarece în toamna anului trecut el ar fi refuzat convocarea la naționala Angliei pentru meciurile cu Albania și San Marino din preliminariile Mondialului.
Citește și:

Hudson Odoi și Tariq Lamptey ar putea reprezenta Ghana la Mondial

Conform regulilor FIFA, jucătorilor li se permite să schimbe naționala, cu condiția să fi jucat cel mult trei meciuri internaționale înainte de vârsta de 21 de ani. De asemenea, de la ultima partidă jucată trebuie să treacă minim 3 ani până la prima în tricoul noii reprezentative.
Hudson-Odoi s-ar încadra perfect în regulament pentru a putea fi prezent la Mondialul din Qatar alături de Ghana, deoarece ultimul său meci jucat la naționala Angliei a fost pe 17 noiembrie 2019. Atunci, atacantul lui Chelsea a bifat 59 de minute în duelul cu Kosovo, din preliminariile EURO 2020.
Hudson-Odoi nu este singurul jucător din Premier League vizat de Federația Ghaneză. În aceeași situație se află și Tariq Lamptey, fundașul celor de la Brighton, care ar fi și el dispus să reprezinte "Stelele Negre" în viitor. Lamptey este de asemenea născut în Anglia, dar are origini ghaneze. Fundașul de 21 de ani a jucat pentru toate naționalele de juniori și tineret ale Angliei, inclusiv două partide la selecționata U21, dar nu a fost convocat niciodată la naționala mare.
Oficialii din Ghana nu și-au ascuns intenția de a-i folosi pe cei doi jucători, dar nu au confirmat deocamdată că demersurile sunt atât de înaintate cum prezintă presa engleză.
"Dacă există această posibilitate și antrenorul nostru spune că îi dorește pe Hudson-Odoi și Lamptey sau pe orice alt fotbalist aflat în această situație, vom consulta regulamentele și vom face demersurile necesare.", a declarat Henry Asante Twum, șeful departamentului de comunicare din cadrul Federației Ghaneze.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo