Boxing Day se sărbătorește, de regulă pe 26 decembrie (este mutată luni, dacă 26 pică sâmbăta și marțea, dacă 26 pică duminica). Numele provine de la obiceiul familiilor bogate care ofereau slujitorilor cadouri pe 26 decembrie. Slujitorii, la rândul lor, ofereau mai departe aceste cadouri familiilor lor și li se permitea să le viziteze, drept răsplată pentru munca din întregul an.
Dacă inițial a fost o sărbătoare despre oferirea cadourilor, în ziua de astăzi a devenit o adevărată sărbătoare a reducerilor, fiind echivalentul Black Friday din Statele Unite ale Americii.
Ziua de Boxing Day reprezintă și una dintre cele mai importante tradiții din istoria sportului. În această zi se dispută meciuri de fotbal, cricket, rugby, dar și curse de cai. Cu toate acestea, fotbalul domină această sărbătoare, iar fanii echipelor din Anglia așteaptă cu nerăbdare cea mai importantă zi fotbalistică din an.
Premier League
Thomas Tuchel s-a săturat să fie întrebat de Lukaku! Ce a spus germanul după egalul de la Brighton
ACUM 9 MINUTE
https://i.eurosport.com/2021/12/14/3271732.jpg

Tradiția de Boxing Day în fotbal a început după Primul Război Mondial

Primul meci de Boxing Day s-a jucat pe 26 decembrie 1860 între Sheffield FC și Hallam FC, cele mai vechi echipe din istoria fotbalului, într-o partidă câștigată de Sheffield cu 2-0. Cu toate acestea, adevărata tradiție a fotbalului jucat de Boxing Day a început mult mai târziu.
Când fotbalul englez a revenit după Primul Război Mondial în 1919, echipele jucau tur-retur pe 25 și 26 decembrie, pentru ca fanii celor două echipe să parcurgă aceeași distanță, în zile consecutive. La început, meciurile erau între echipe care se aflau la distanțe mici, dar odată cu dezvoltarea mijloacelor de transport, distanța a crescut.
Interesul pentru meciurile de Boxing Day a fost întotdeauna ridicat, deoarece cei mai mulți fani, care nu au reușit să ajungă la multe meciuri în timpul sezonului, făceau tot posibilul să se afle pe stadion în această zi de sărbătoare.
Dacă primul meci de fotbal de Boxing Day a avut loc în 1860, primele partide de Boxing Day din campionatul englez a avut loc în 1888, Derby County-Bolton Wanderers și West Brom-Preston North End. De atunci s-au jucat peste 3700 de partide în campionatul englez de Boxing Day.
Pentru cei mai mulți, Boxing Day reprezintă ziua perfectă pentru a urmări fotbal. Ultima partidă care s-a jucat în ziua de Crăciun a avut loc în 1965. Motivul? Meciurile din ziua de Crăciun prezentau din ce în ce mai puțin interes. Pe 26 decembrie însă, după o zi petrecută alături de familie, meciurile de fotbal de Boxing Day reprezintă și acum modalitatea perfectă de a fi alături de echipa favorită.
https://i.eurosport.com/2021/12/24/3276752.jpg
Premier League
Aston Villa a mai pus ochii pe un star din Spania! Cine este fotbalistul pentru care insistă Gerrard
ACUM 3 ORE
Premier League
Frank Lampard a devenit favorit să preia Everton. Cine mai figurează pe lista clubului
ACUM 15 ORE