UPDATE | Compania de telefonie mobilă Three a anunţat că şi-a suspendat sponsorizarea pentru Chelsea Londra.
''În lumina recentă a sancţiunilor anunţate de Guvernul Marii Britanii, am anunţat clubul Chelsea Londra că vom suspenda sponsorizarea pentru echipa de fotbal şi solicităm retragerea numelui companiei de pe tricourile jucătorilor şi staff-ului, cât şi îndepărtarea reclamelor din jurul stadionului. Ştim că decizia îi va afecta şi pe fani, dar credem că având în vedere situaţia legată de agresiunea Rusiei asupra Ucrainei, este decizia corectă", a precizat un purtător de cuvânt al companiei.
Contractul de sponsorizare era în valoare de 40 de milioane de lire sterline, după cum relatează mass-media din Anglia.
Premier League
Petr Cech și-a pierdut slujba la Chelsea, iar reacțiile au venit: "Mi-e frică de acești proprietari"
ACUM O ZI
Pentru că nu mai poate vinde bilete la meci, Chelsea ar urma să piardă la fiecare partidă în jur de 600.000 de lire sterline.
Articolul inițial
Chelsea a intrat azi într-o adevărată criză după ce Marea Britanie a impus noi sancțiuni împotriva mai multor oligarhi ruși, printre care se numără și proprietarului clubului, Roman Abramovich. Noile sancțiuni afectează în mod direct gruparea de pe Stamford Bridge, deoarece toate activele lui Abramovich din Regatul Unit au fost înghețate de către guvern.
Clubul își va continua activitatea sportivă, primind o licență specială, pentru a proteja Premier League, fotbalul englez, fanii loiali ai echipei și celelalte echipe de fotbal, dar nu mai poate face mare lucru pentru moment.
Potrivit Daily Mail, clubului i s-a interzis să mai vândă bilete și mărfuri, a primit interdicție la transferuri și a fost limitată la o cheltuială de 20.000 de lire sterline pentru călătorii. Acesta este însă doar începutul unei perioade crunte pentru Chelsea, după cum se prezintă azi situația.

Sponsorul principal a declarat că își revizuiește relația cu Chelsea

Three, sponsorul de pe tricouri al londonezilor, a declarat că își revizuiește relația cu Chelsea, creând un posibil val de boicoturi corporative, care ar putea duce clubul să fie lipsit de zeci de milioane de lire sterline și să se confrunte cu o criză financiară, după cum mai spune sursa citată.
Analiştii spun că este posibil ca alţi sponsori să urmeze Three, în speranţa de a evita "vinovăţia prin asociere" cu Abramovich, despre care oficialii spun că o parte din averea sa de 9,4 miliarde de lire sterline se datorează prieteniei sale cu Vladimir Putin.
Alte mărci, inclusiv Nike, care are un contract de 55 de milioane de lire sterline cu Chelsea, precum și Hyundai și Hublot, care contribuie cu peste 15 milioane de lire sterline la un loc, își vor cântări următoarele mișcări.
Lui Abramovich s-a interzis să facă afaceri în Marea Britanie, ceea ce înseamnă că planul său de a vinde clubul este suspendat. Cu toate acestea, miniștrii ar putea permite o vânzare atâta timp cât Abramovich nu beneficiază financiar. În acest caz, este posibil ca orice încasări să fie păstrate într-un cont inactiv până la expirarea sancțiunilor.
https://i.eurosport.com/2022/03/10/3334995.jpg
Un purtător de cuvânt a declarat: "Guvernul este deschis la vânzarea clubului, dar asta ar necesita o altă licență și discuții cu Trezoreria și alte departamente. În niciun fel nu ar putea aduce beneficii lui Roman Abramovich sau banii să-și găsească drumul înapoi în Rusia. "
Clubului i s-a interzis să vândă bilete acasă și în deplasare. Doar fanii care și-au cumpărat deja bilete, inclusiv cei 28.000 de deținători de abonamente mai au voie să participe la meciuri. Există, de asemenea, perspectiva ca meciurile din Liga Campionilor să fie jucate cu ușile închise, deoarece bilete la aceste jocuri sunt achiziționate separat de abonamentele de sezon.

Probleme logistice serioase înaintea deplasării la Lille

Licența temporară a lui Chelsea îi interzice să cheltuiască mai mult de 20.000 de lire sterline pentru orice deplasare în deplasare, ridicând probleme logistice serioase pentru meciul său de Liga Campionilor de la Lille, programat miercurea viitoare. Londonezii înfruntă Norwich în deplasare în această seară și Newcastle acasă, duminică.
O sursă a declarat pentru Daily Mail: "Stamford Bridge nu va fi gol... nu ne așteptăm să joace cu ușile închise. Vor fi locuri goale, dar nu un stadion gol".
Chelsea nu va putea semna noi contracte, împiedicând-o să se angajeze pe piața transferurilor de vară. Căpitanul Cesar Azpilicueta și fundașii centrali Antonio Rudiger și Andreas Christensen vor putea pleca însă în vară, când le expriră contractele.
Chelsea va continua să primească bani din drepturile TV și premii, dar fondurile vor fi înghețate. De asemenea, poate oferi mâncare și băutură la meciuri, cu un plafon de cheltuieli de 500.000 de lire sterline, și poate plăti personalul, administratorii de stadion și jucătorii.
Clubul care sărbătorește azi 117 ani de la înființare, nu poate vinde el însuși o marfă, dar retailerii care dețin deja stoc pot continua să facă acest lucru, atâta timp cât nicio sumă de bani nu ajunge la Chelsea.
Licența de a continua activitatea va dura până pe 31 mai, dar poate fi "modificată, revocată sau suspendată" în orice moment. Iar dacă gruparea ar ajunge în administrație, ar primi o penalizare de nouă puncte.
Secretarul pentru Cultură, Nadine Dorries, a declarat că scopul măsurilor de astăzi este acela de a se asigura că Abramovich nu poate "beneficia de pe urma proprietății sale".
Premier League
Petr Cech pleacă și el de la Chelsea: "Am simțit că acesta este momentul potrivit să plec"
ACUM O ZI
Premier League
Liverpool, 34 de milioane de lire sterline pentru un mijlocaș de la Porto! Cât cer portughezii
IERI LA 10:56