Marc Guehi este al doilea fundaș central care plecă definitiv în această vară de la Chelsea, după Fikayo Tomori. Tânărul născut în Coasta de Fildeș, dar care are pașaport englez, s-a dezvoltat în academia Chelsea încă de la vârsta de 7 ani și a reprezentat Anglia în competițiile de tineret, de la U16 până la U21.
În ultimele 18 luni, Guehi a fost împrumutat de Chelsea la Swansea, echipă alături de care a reușit performanța de a se califica 2 sezoane la rând în play-offul Championship. Pentru Swansea a strâns 59 de prezențe în toate competițiile.
Din păcate pentru tânărul fundaș, acesta se desparte de Chelsea fără a reuși să debuteze în Premier League. Pentru albaștri a jucat numai de 2 ori la seniori, ambele apariții în "EFL Cup", în sezonul 2019/20.
Cupa Mondială FIFA
Sofa Commentary, o premieră Eurosport România. Vezi meciurile tari de la Mondial alături de noi
ACUM 6 ORE
Tânărul cu 11 prezențe pentru naționala U21 a Angliei, ar putea debuta în Premier League chiar pe Stamford Bridge. Pe 14 august, Crystal Palace se deplasează pentru confruntarea cu Chelsea, în prima etapă a sezonului 2021/22 al Premier League.
Înțelegerea dintre Chelsea și Crystal Palace implică și viitoare procente din vânzarea lui Marc Guehi, care devine a treia mutare a lui Patrick Vieira de când a preluat funcția de manager, la începutul acestei luni.
În prezent, cota de piață a lui Marc Guehi este de 10 milioane de euro, iar fundașul mai avea 2 ani de contract cu Chelsea. Însă Crystal Palace se grăbește să-și definitiveze lotul pentru sezonul viitor, după despărțirile masive din această vară, fapt ce i-a ajutat pe albaștri să încaseze aproximativ 23 de milioane de euro pentru un jucător fără prezențe în primul eșalon al fotbalului englez.
Plecările lui Marc Guehi și Fikayo Tomori au adus în conturile clubului din Londra peste 50 de milioane de euro, la care se adaugă banii veniți din plecările lui Olivier Giroud și Victor Moses. Astfel Chelsea reușește să-și echilibreze atât cheltuielile salariale cât și bugetul de transferuri.
Chiar dacă naționala Angliei nu este calificată la jocurile Olimpice de la Tokyo, Marc Guehi ar fi fost eligibil să participe deoarece este născut la Abidjan și ar fi putut reprezenta Coasta de Fildeș.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.Pentru noi, românii,Jocurile Olimpice încep încă de pe 22 iulie. Naționala lui Rădoi își începe joi aventura la Tokyo. România - Honduras este pe 22 iulie, de la ora 14:00, pe Eurosport 2!
Cupa Mondială FIFA
Giroud a devenit cel mai bun marcator din istoria Franței! Gol superb în optimile Cupei Mondiale
04/12/2022 LA 17:15
Cupa Mondială FIFA
Franța e în sferturile Mondialului după 3-1 cu Polonia! Lewandowski, nicio șansă în fața lui Mbappe
04/12/2022 LA 16:57