Timo Werner a marcat 34 de goluri în 45 de meciuri pentru RB Leipzig în sezonul 2019-2020, ceea ce a determinat-o pe Chelsea să plătească aproximatov 60 de milioane de € în schimbul său la finalul acelei stagiuni. Germanul nu s-a adaptat însă deloc în Premier League și este hotărât să plece de pe Stamford Bridge.
Conform germanilor de la Sport1, atacantul care a marcat un singur gol în Premier League în acest sezon l-a însărcinat pe agentul său, Volker Struth, să-i găsească o altă echipă.
Sursa citată anunță că impresarul este deja în discuții avansate cu Borussia Dortmund, club care vrea să se întărească în zona ofensivă pentru că, aproape sigur, îl va pierde pe Haaland. O revenire în Bundesliga ar fi soluția ideală pentru Werner, deoarece acesta cunoaște pe deplin campionatul și acolo a dat un randament fantastic în trecut.
Fotbal
Top 15 fotbaliști ale căror cote de piață au scăzut cel mai mult de la începutul acestui sezon
20/04/2022 LA 06:52
Citește și:

Werner vrea cu orice preț să plece de la Chelsea

Werner are contract cu Chelsea până în 2025 și este al 4-lea cel mai bine plătit jucător al londonezilor, având un salariu de aproximativ 15 milioane de € pe sezon. Acest lucru ar putea reprezenta un impediment în mutarea sa la Borussia Dortmund, nemții neavând posibilitatea de a-i achita un asemenea venit.
În ceea ce-i privește pe cei de la Chelsea, aceștia nu s-ar opune unui transfer al germanului, care oricum nu este printre preferații lui Tuchel. Londonezii ar accepta chiar și o pierdere financiară de aproximativ 20 de milioane de €, urmând a da curs oricărei oferte care s-ar apropia de 40 de milioane.
Totuși, problemele logistice ale campioanei Europei, cauzate de sancțiunile impuse lui Roman Abramovich, ar putea sta în calea acestui transfer. Londonezii nu au dreptul deocamdată să cumpere sau să vândă jucători, iar viitorul este incert în acest sens.
După ce a marcat pentru naționala Germaniei în amicalul cu Israel, Werner a recunoscut recent că stilul de la Chelsea nu i se potrivește tocmai bine: "Lucrurile nu merg așa cum mi-aș dori la Chelsea, așa că este cu atât mai bine că lucrurile merg bine aici, sub comanda lui Hansi Flick. Îmi place foarte mult să joc fotbal, indiferent unde joc. Există diferențe între stilul de joc de la Chelsea și cel de la națională. Poate că cel de la națională mi se potrivește mai bine. Aici, am mereu ocazii, pot marca goluri. Mă simt foarte confortabil."
Premier League
Mutu, "cea mai proastă afacere" a lui Abramovich la Chelsea! Cum arată topul transferurilor ratate
05/03/2022 LA 07:12
Bundesliga
Dortmund pregătește era post Haaland! Nemții, gata să parieze pe un atacant total ieșit din formă
02/03/2022 LA 11:51