Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Chelsea, gata să-și asume o pierdere financiară pentru a scăpa de Werner! La ce club e dorit neamțul

Nicu Savin

Publicat 30/03/2022 la 14:18 GMT+3

Timo Werner este la al doilea sezon la Chelsea, dar atacantul german nu și-a găsit forma în Premier League. Londonezii nu mai au răbdare cu jucătorul german și vor să scape de el în vară, chiar dacă ar pierde o sumă consistentă. Conform presei din țara natală, agentul lui Werner este în discuții avansate cu Borussia Dortmund.

Timo Werner (FC Chelsea)

Credit imagine: Getty Images

Timo Werner a marcat 34 de goluri în 45 de meciuri pentru RB Leipzig în sezonul 2019-2020, ceea ce a determinat-o pe Chelsea să plătească aproximatov 60 de milioane de € în schimbul său la finalul acelei stagiuni. Germanul nu s-a adaptat însă deloc în Premier League și este hotărât să plece de pe Stamford Bridge.
Conform germanilor de la Sport1, atacantul care a marcat un singur gol în Premier League în acest sezon l-a însărcinat pe agentul său, Volker Struth, să-i găsească o altă echipă.
Sursa citată anunță că impresarul este deja în discuții avansate cu Borussia Dortmund, club care vrea să se întărească în zona ofensivă pentru că, aproape sigur, îl va pierde pe Haaland. O revenire în Bundesliga ar fi soluția ideală pentru Werner, deoarece acesta cunoaște pe deplin campionatul și acolo a dat un randament fantastic în trecut.
Citește și:

Werner vrea cu orice preț să plece de la Chelsea

Werner are contract cu Chelsea până în 2025 și este al 4-lea cel mai bine plătit jucător al londonezilor, având un salariu de aproximativ 15 milioane de € pe sezon. Acest lucru ar putea reprezenta un impediment în mutarea sa la Borussia Dortmund, nemții neavând posibilitatea de a-i achita un asemenea venit.
În ceea ce-i privește pe cei de la Chelsea, aceștia nu s-ar opune unui transfer al germanului, care oricum nu este printre preferații lui Tuchel. Londonezii ar accepta chiar și o pierdere financiară de aproximativ 20 de milioane de €, urmând a da curs oricărei oferte care s-ar apropia de 40 de milioane.
Totuși, problemele logistice ale campioanei Europei, cauzate de sancțiunile impuse lui Roman Abramovich, ar putea sta în calea acestui transfer. Londonezii nu au dreptul deocamdată să cumpere sau să vândă jucători, iar viitorul este incert în acest sens.
După ce a marcat pentru naționala Germaniei în amicalul cu Israel, Werner a recunoscut recent că stilul de la Chelsea nu i se potrivește tocmai bine: "Lucrurile nu merg așa cum mi-aș dori la Chelsea, așa că este cu atât mai bine că lucrurile merg bine aici, sub comanda lui Hansi Flick. Îmi place foarte mult să joc fotbal, indiferent unde joc. Există diferențe între stilul de joc de la Chelsea și cel de la națională. Poate că cel de la națională mi se potrivește mai bine. Aici, am mereu ocazii, pot marca goluri. Mă simt foarte confortabil."
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo