Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Chelsea pregătește primele "tunuri" în noua eră! Cei doi jucători doriți insistent de Thomas Tuchel

Nicu Savin

Publicat 10/05/2022 la 15:05 GMT+3

Chelsea este aproape de reintra în normalitate odată cu finalizarea procesului de vânzare a clubului. Șefii de pe Stamford Bridge fac deja planuri pentru viitoarea campanie de achiziții, iar presa engleză susține că Thomas Tuchel insistă pentru aducerea a doi fotbaliști de la Leipzig: Christopher Nkunku și Josko Gvardiol.

Dramatism extrem, sub ochii noului patron! Chelsea, egalată, după ce a avut 2-0

Chelsea a avut mari probleme logistice odată cu sancțiunile impuse lui Roman Abramovich de către guvernul britanic. Asta s-a simțit și în jocul echipei, iar rezultatele foarte slabe din ultima vreme pun chiar în pericol finalizarea sezonului în Top 4.
Toate aceste probleme sunt pe cale să fie rezolvate, odată cu intrarea clubului în posesia noilor proprietari. Aceștia promit investiții masive pentru următoarea campanie de achiziții, iar Thomas Tuchel și-a fixat deja câteva obiectove în acest sens.
Conform Daily Mail, londonezii vor să dea o dublă lovitură în vară, prin aducerea a doi jucători care au impresionat la RB Leipzig. Este vorba despre Christopher Nkunku și Josko Gvardiol. Atacantul francez mai are contract cu Leipzig până în 2024, iar șefii echipei germane își doresc să-l păstreze, însă ar putea ceda în cazul unei oferte substanțiale.
Citește și:

Chelsea ar putea transfera doi jucători de la RB Leipzig

Nkunku a contribuit la 54 de goluri ale celor de la Leipzig în acest sezon (34 de goluri și 20 de pase decisive) și a intrat repede în atenția marilor forțe ale continentului. Atacantul de 24 de ani este dorit în egală măsură și de Manchester United, astfel că Chelsea are concurență serioasă. Valoarea de piață a francezului crescut de PSG este de 65 de milioane de € și e greu de crezut că Leipzig va refuza o ofertă apropiată de această sumă.
În privința lui Josko Gvardiol, acesta este considerat de Tuchel o variantă ideală pentru înlocuirea lui Andreas Christensen, care va pleca la Barcelona, respectiv Antonio Rudiger, care va pleca la Real Madrid. Croatul de numai 20 de ani a impresionat în acest sezon de Bundesliga, deși experiența nu a fost de partea sa.
Ajuns la Lepizig în vara anului trecut de la Dinamo Zagreb, Gvardiol nu a avut nevoie de o perioadă prea lungă de adaptare și a devenit un om de bază la semifinalista din Europa League. Croatul a jucat 45 de meciuri în toate competițiile în acest sezon, reușind să marcheze și două goluri. Gvadriol are contract cu Leipzig până în 2026 și este evaluat la 30 de milioane de € de site-urile de specialitate.
În privința fundașilor centrali, Chelsea este în continuare interesată și de Jules Kounde, dar francezul de la Sevilla va fi mult mai scump și mai greu de adus, în contextul în care este dorit de multe alte cluburi de top.
Programul Premier League - 10, 11, 12 mai 2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo