Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cine este "noul Zlatan" pe care Arsenal vrea să-l transfere pentru a-și întări atacul

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 16/02/2022 la 16:00 GMT+2

Gianluca Scamacca este atacantul aflat în vizorul lui Mikel Arteta pentru a-l aduce pe Emirates la sfârșitul sezonului. Londonezii sunt în căutarea unui atacant, după ce în această iarnă l-au pierdut pe Aubameyang.

Gianluca Scamacca

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Viviana Moraru
Arsenal are nevoie urgentă de întăriri în atac, după ce în vară ar putea rămâne și fără Alexandre Lacazette, al cărui contract expiră. Cel vizat pentru a aduce un plus în acest compartiment al "tunarilor" este Gianluca Scamacca, vârful italian al celor de la Sassuolo.
Managerul spaniol al londonezilor a avut ca țintă în precedenta campanie de transferuri tot un vârf din Serie A, pe Dusan Vlahovic, care în cele din urmă a ales Juventus. Echipa de pe Emirates a încercat să transfere și alți jucători ce pot îndeplini rolul de număr 9, însă zvonurile legate de o posibilă mutare a lui Dominic Calvert-Lewin sau Ollie Watkins nu s-au concretizat.
Gianluca Scamacca se află pe lista lui Mikel Arteta și este de așteptat ca oficialii "tunarilor" să facă o ofertă lui Sassuolo, la sfârșitul sezonului, pentru jucătorul în vârstă de 23 de ani, considerat unul dintre cele mai promițătoare staruri din fotbalul italian.
Sassuolo a decis să-i acorde o șansă lui Scamacca în acest sezon, după ce în ultimele două sezoane l-a împrumutat la Ascoli și la Genoa, unde a făcut o figură frumoasă. În acest sezon, italianul a marcat 9 goluri, în 23 de partide, aflându-se în vizorul echipei naționale a Italiei pentru Campionatul Mondial din Qatar, de anul acesta, asta în cazul în care Squadra Azzura se va califica în urma barajului ce urmează să-l dispute.
Citește și:

Comparat cu Ibrahimovic, Scamacca se află în vizorul mai multor echipe

La cei 1,95 metri ai săi, Scamacca a fost asemănat cu Ibrahimovic, cu care se aseamănă și la stilul de joc. Acest fapt atrage tot mai multe cluburi mari din Europa. Pe lângă Arsenal, Inter și Newcastle sunt și ele interesate de serviciile lui Gianluca.
Conform presei din Italia, oficialii celor de la Inter s-au întâlnit săptămânile trecute pentru a discuta o posibilă mutare a lui Scamacca pe Giuseeppe Meazza.
Rivalii locali ai lui Arsenal, Tottenham, au fost și ei interesați în iarnă de serviciile italianului, rămânând a fi de văzut unde va ajunge jucătorul după ce actualul sezon va lua sfârșit.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo