Telenovela vânzării clubului Chelsea se apropie de final. Conform prestigioasei publicații The Telegraph, zarurile au fost aruncate și americanul Todd Boehly este noul proprietar al grupării de pe Stamford Bridge. Suma totală pe care acesta o va plăti este de 4,2 miliarde de €.
Anunțul vine în ziua când britanicul Sir Jim Ratcliffe făcuse o ofertă mai mare: 3 miliarde de € pentru achiziția clubului și alte două miliarde sub formă de investiții, pe o perioadă de 10 ani. Se pare că acesta nu a respectat termenul limită de depunere a ofertei și au existat și probleme legate de documentație, iar șefii de pe Stamford Bridge au dorit să finaleizeze cât mai repede procesul de vânzare.
Premier League
Pep Guardiola i-a mulțumit lui Liverpool pentru felul în care a jucat în acest sezon
ACUM 5 ORE
Celelalte consorții care fuseseră în cursa pentru a cumpăra Chelsea erau conduse de Sir Martin Broughton și Stephen Pagliuca, coproprietarul celor de la Boston Celtics, ale căror oferte au fost refuzate oficial astăzi.
Citește și:

Todd Boehly, urmașul lui Abramovich la Chelsea

Todd Boehly este proprietarul clubului LA Dodgers, care activează în MLB (Liga Nord-Americană de Baseball). Acesta nu cumpără de unul singur clubul londonez, ci este asociat cu Mark Walter, coproprietar la LA Dodgers, cu omul de afaceri britanic Jonathan Goldstein, cu miliardarul elvețian Hansjorg Wyss și cu firma americană de investiții Clearlake Capital.
Conform presei engleze, grupul condus de Boehly va avea la dispoziție o perioadă cuprinsă între 5 și 7 zile pentru a ratifica un acord de exclusivitate, prin care să-și confirme intențiile depline de a continua procedura de preluare a clubului. În mod normal, acest lucru este o formalitate, astfel că Chelsea se pregătește să intre curând într-o nouă eră.
Todd Boehly este un om de afaceri, investitor și filantrop american. El este co-fondator, președinte, director executiv și membru de control al Eldridge Industries, o companie de holding cu sediul în Greenwich, Connecticut.
Premier League
"El este Mbappe, Salah al nostru!" Thomas Tuchel l-a identificat pe jucătorul cheie al lui Chelsea
20/05/2022 LA 06:40
Premier League
Chelsea a uitat repede de Rudiger și Christensen! Ofertă de 70 de milioane de € pentru un fundaș
19/05/2022 LA 15:42