Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cristiano Ronaldo, omul momentului! Tocmai a devenit cel mai bun marcator din istorie

Andrei Nicolae

Actualizat 13/03/2022 la 11:28 GMT+2

Cu hattrick-ul reușit în partida Manchester United – Tottenham (3-2), Cristiano Ronaldo a ajuns la 807 goluri și l-a depășit pe liderul all-time, cehoslovacul Josef Bican (805 goluri).

Cristiano Ronaldo

Credit imagine: Getty Images

Cristiano Ronaldo a fost magic sâmbătă seara, în partida Manchester United – Tottenham (scor 3-2). Portughezul a marcat toate cele 3 goluri ale echipei sale și dincolo de faptul că și-a ajutat echipa să câștige un joc cheie în lupta pentru Top 4, a stabilit și o serie noi borne.
Cu cele trei goluri, CR7 a devenit și cel mai bun marcator din istorie în meciurile oficiale. Ronaldo a ajuns la 807 goluri, depăşindu-l pe cehoslovacul Josef Bican cu 805 goluri, considerat până acum cel mai bun marcator din istorie. Portughezul atinsese pragul de 800 de goluri la începutul lui decembrie, cu o dublă în faşa lui Arsenal (3-2).
Cvintuplul câştigător al "Balonului de Aur" a înscris 692 de goluri succesive cu echipele sale de club - Sporting Lisabona, Manchester United, Real Madrid şi Juventus Torino - şi 115 goluri cu echipa Portugaliei, fiind şi cel mai bun marcator din istoria echipei naţionale.
Conform FIFA, Josef Bican, activ între 1931-1955, a marcat 805 goluri în cariera sa. El a decedat la Praga pe 12 decembrie 2001. Legenda braziliană Pele revendică însă 1.283 de goluri înscrise, dar luând în calcul şi meciurile neoficiale, după cum a informat Agerpres.

Cristiano Ronaldo, elogiat de Ralf Rangnick

În ultima perioadă, presa din Anglia a scris intens despre reacția glacială dintre Ralf Rangnick și starul portughez, dar neamțul de la cârma lui United a vorbit la superlativ despre golgheterul său, după disputa de sâmbătă seară.
picture

Ronaldo - Spurs 3-2! CR7, unul dintre cele mai bune meciuri ale carierei la United:triplă fabuloasă

"Ronaldo a fost incredibil azi (n.r. ieri), ne-a dat energie. S-a și apărat, pentru că a fost nevoie de asta împotriva unei echipe precum Spurs. O performanță de top din partea lui, dar și din partea echipei. Nu mă așteptam să înscrie trei goluri, dar mă așteptam să marcheze. De aceea am și decis să joace (n.r. deși nu era refăcut 100%). La antrenamentul de joi a arătat foarte bine, nu a avut probleme, așa că am decis să fie titular, deși mă gândisem că poate e mai bine să intre de pe bancă. Am vorbit cu el vineri și mi-a zis că se simte bine. Să vii după o problemă fizică și să joci așa înseamnă să ai mentalitatea potrivită. Toată echipa a avut mentalitate, pentru că am fost egalați de două ori. Am fost foarte agresivi și, așa cum am spus-o de mai multe ori, de așa ceva are nevoie United pentru succese", a spus Rangnick la final, citat de BBC.
Premier League 12,13,14 martie 2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo