În weekend, oficialii lui Aston Villa l-au demis pe Dean Smith, după ce echipa a înregistrat cea mai slabă serie de când a revenit în Premier League în 2019, ajungând la cinci înfrângeri consecutive.
Deși specialiștii se așteptau ca echipa să lupte pentru cupele europene, după ce a încasat 118 milioane de euro din transferul lui Jack Grealish la Manchester City și a putut face investiții importante în echipă, lucrurile nu au decurs cum și-ar fi dorit oficialii clubului. Rezultatele negative au dus la concedierea lui Dean Smith, după un mandat de aproximativ 3 ani.
Presa din Anglia a început imediat să speculeze cine i-ar putea lua locul tehnicianului la cârma lui Aston Villa, iar unul dintre numele vehiculate este cel al lui Steven Gerrard, antrenorul lui Rangers.
Cupa Mondială FIFA
Cavani a cedat nervos după eliminarea de la Cupa Mondială! Atacantul a spart monitorul de la VAR
02/12/2022 LA 20:05
Șefii de pe Villa Park își doresc să ajungă cât mai curând la un acord cu agenții lui Gerrard, sperând ca acesta să se afle pe banca echipei la meciul cu Brighton, programat pe 20 noiembrie. Astfel, potrivit BBC, oficialii clubului au demarat negocierile și i-au prezentat planul lor, propunându-i investiții de circa 100 de milioane de euro în perioada de mercato din iarnă.
În plus, unul dintre avantajele pe care Aston Villa le are este faptul că Steven Gerrard ar fi mult mai aproape de familia sa, care locuiește la Liverpool. Antrenorul este așteptat la Birmingham împreună cu tot staff-ul său, format din secunzii Tommy Culshaw, Gary McAllister și Michael Beale și preparatorul fizic Jordan Milsom.
Gerrard, care a condus-o sezonul trecut pe Rangers spre titlul de campioană a Scoției, mai are contract până în 2024. Presa din Anglia scrie, însă, că tehnicianul nu mai este fericit la Glasgow, atât din cauza faptului că șefii nu investesc în transferuri, cât și pentru că echipa a ratat calificarea în grupele Champions League.
Suma pe care cei de la Aston Villa ar fi dispuși să o plătească pentru transferul lui Steven Gerrard se ridică la 10 milioane de lire.

ASTON VILLA L-AR VREA ȘI PE KASPER HJULMAND

Un alt nume de pe lista favoriților pentru a-i lua locul lui Dean Smith este cel al antrenorului naționalei Danemarcei, Kasper Hjulmand. Nordicul a impresionat la Euro 2020, după ce a condus reprezentativa țării sale până în semifinalele întrecerii.
El a transformat radical echipa Danemarcei, iar asta se poate observa și după rezultatele din preliminariile Cupei Mondiale 2022, unde a obținut 8 victorii în 8 meciuri, având un golaveraj de 27-0. Aceste detalii înseamnă și cea mai bună linie de clasament din preliminarii. Hjulmand s-a remarcat astfel drept un antrenor mai mult decât interesant, adeptul unui stil ofensiv. Danemarca joacă în așezarea 3-4-3.
Pe lista scurtă a șefilor de la Aston Villa mai figurează Paulo Fonseca, Frank Lampard și John Terry, fostul asistent al lui Smith, dar și Roberto Martinez, selecționerul Belgiei.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Cupa Mondială FIFA
Belgienii, devastați după eliminarea de la CM! Ce s-a întâmplat în vestiar după meciul cu Croația
02/12/2022 LA 15:05
Cupa Mondială FIFA
Presa din Belgia, reacții dure după eliminare! "Această Cupă Mondială a fost prea mult pentru unii"
01/12/2022 LA 17:58