Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rio Ferdinand sfătuiește două staruri dorite de Liverpool să aleagă Man United. Care sunt cele 4 argumente

Marian Ursescu

Actualizat 04/03/2023 la 13:51 GMT+2

Rio Ferdinand îi îndeamnă pe Jude Bellingham și Declan Rice, doi dintre cei mai căutați jucători din fotbalul mondial, să aleagă Manchester United în detrimentul rivalilor. Man United și Liverpool vor fi adversari duminică, ora 18:30, pe Anfield

Declan Rice of West Ham United during the Premier League match between West Ham United and Everton FC at London Stadium on January 21, 2023 in London, England

Credit imagine: Getty Images

Rio Ferdinand i-a îndemnat pe Jude Bellingham și Declan Rice să refuze Liverpool în favoarea unei mutări la Manchester United.Cu mai puțin de 12 luni în urmă, echipa lui Jurgen Klopp era clar deasupra vechilor rivali, învingându-i cu 4-0, în aprilie anul trecut. La acea vreme, șeful interimar al lui United, Ralf Rangnick, a declarat că ar putea dura șase ani până când Diavolii Roșii ar putea ajunge din urmă Liverpool.Cu toate acestea, sub conducerea lui Erik ten Hag, United s-a bucurat de o redresare rapidă, încununată de câștigarea Cupei Carabao pe Wembley la sfârșitul săptămânii trecute. Iar această revenire a coincis cu scăderea standardelor lui Liverpool și cu faptul că echipa lor nu mai pare la fel de rezistentă ca altădată.

Se vor duela pe piața transferurilor

Cei doi giganți din Premier League se întâlnesc duminică, de la ora 18:30, pe Anfield, United având un avans de 10 puncte față de gazde. Indiferent de cum se va încheia acest sezon, cele două formații se vor întări cu siguranță în fereastra de vară, mulți jucători fiind pe lista de transferuri a celor două grupări.
Printre aceștia se numără și englezii Bellingham și Rice. Bellingham a fost foarte bine cotat pentru o mutare la Merseyside, în timp ce Rice a fost legat de United și de liderul campionatului Arsenal.
Dar Rio Ferdinand, fosta glorie a celor de la United, le-a transmis celor doi mijlocași că traiectoria ascendentă a lui Manchester United îi face pe aceștia o propunere mai atractivă. "Dacă puneți cele două echipe pe un grafic, Manchester United merge într-o direcție, iar Liverpool a stagnat", a declarat fostul apărător al Diavolilor Roșii la BBC Radio 5 Live.
"Nu aș spune că Liverpool este în declin, dar alte echipe îi prind din urmă și poate îi depășesc. Dacă aș fi un jucător, să zicem Jude Bellingham sau Declan Rice, și cineva mă întreabă: <Manchester United sau Liverpool, unde te duci?>, uit de legăturile mele cu Manchester United, dar trebuie să merg cu United în acest moment".

"Au ai multe șanse de a câștiga trofee, pe viitor!"

Ferdinand, care a câștigat șase titluri în Premier League în timpul carierei sale la United, crede că fosta sa echipă arată mai bine acum, are o echipă mai profundă, un manager în ascensiune și o șansă mai mare de a câștiga în mod regulat trofee.
El a adăugat: "Felul în care arată echipa, felul în care se formează echipa, felul în care managerii conduc destinele echipelor lor și pe cine văd că va avea mai mult succes în viitorul apropiat - chiar aș sta de partea lui United."
Oricine va semna cu Bellingham în această vară va plăti cu siguranță o sumă mare pentru un jucător care se anunță ca fiind cel mai bun din lume pe postul său. Borussia Dortmund va juca dur în negocieri, iar directorul sportiv Sevastien Kehl este hotărât să îl păstreze la Signal Iduna Park și după sfârșitul acestui sezon.
"Jude se simte foarte bine la Borussia Dortmund, dar nu am avut încă discuții și nu am primit oferte pentru el", a declarat Kehl pentru Bild luna trecută.
"El mai are încă doi ani de contract și este o piesă foarte importantă a acestei echipe. De aceea, în mod natural, îmi doresc ca el să joace pentru BVB mai mult timp", a adăugat Kehl.

Aveți 106 milioane de lire sterline? Atât costă Moyes!

În ceea ce-l privește pe Rice, șeful lui West Ham, David Moyes, este ferm convins că, în cazul în care căpitanul său ar părăsi stadionul londonez, ar fi pentru o sumă mai mare decât cele 106 milioane de lire sterline plătite de Chelsea pentru Enzo Fernandez în ianuarie.
"Nu știu dacă trebuie să spun cuvintele, cred că poți spune cuvintele dacă l-ai privit așa cum l-am văzut eu", a explicat Moyes în februarie. "Fără îndoială, Declan va fi un jucător de top. Și fără îndoială că va fi un record de transferuri în Marea Britanie și nu numai, dacă va fi să plece de la West Ham", a încheiat Moyes.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo