Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Englezii au aflat secretele longevității lui Cristiano Ronaldo. Povestea este impresionantă

Andrei Nicolae

Actualizat 11/09/2021 la 13:39 GMT+3

Prețul succesului pentru fotbalistul portughez: cinci pui de somn pe zi pe cearșafuri noi, camere de crioterapie, greutăți pentru glezne, șezlonguri și bucătari personali care gătesc șase mese zilnice bogate în proteine!

Ole Gunnar Solskjaer talks to Cristiano Ronaldo at Manchester United’s training base, Carrington, Manchester, September 7, 2021

Credit imagine: Getty Images

Cristiano Ronaldo este așteptat să debuteze azi la Manchester United, în al doilea său mandat, într-o partidă cu Newcastle, programată de la ora 17:00 și transmisă în direct pe Eurosport 1.
Deși are deja 36 de ani, experții se așteaptă ca portughezul să aibă un alt sezon de excepție, în care va marca peste 20 de goluri.
Cristiano a revenit la Manchester United după o pauză de 12 ani, iar acum este un bărbat mult diferit față de cel care a plecat în 2009 la Real Madrid. Tată a patru copii, de cinci ori câștigător al Balonului de Aur și o vedetă care a cucerit Europa cu Real Madrid și naționala Portugaliei.
Manchester United - Newcastle se va juca sâmbătă, 11 septembrie, de la ora 17 pe Eurosport 1
În primul mandat pe Old Trafford, care a început în 2003, Ronaldo era un jucător tânăr și nesăbuit pe atunci, un fotbalist tipic care se bucura de capcanele faimei, după cum a relatat Daily Mail. "El a fost, totuși, unic în atât de multe alte feluri. Îndreptat spre succes, cu o dorință implacabilă de a se îmbunătăți și de a deveni cel mai bun", mai spune sursa citată.

Patrice Evra: "Cristiano, de ce nu am rămas doar la terenul de antrenament?"

Povestea preferată a lui Patrice Evra despre Ronaldo a venit în urma unei invitații la prânz. "Era puțină salată, pui alb simplu, fără suc, doar apă. După aceea a spus: Hai să mergem în grădină și să facem două atinger cu mingeai. După aceea, să mergem să înotăm. După aceea, saună și jacuzzi. I-am spus atunci: Cristiano, de ce nu am rămas doar la terenul de antrenament?". Alți colegi de echipă erau deja familiarizați cu dedicația tânărului pentru meseria sa. Ronaldo a fost primul jucător de la club care a avut un bucătar personal.
Tot atunci l-a provocat pe antrenorul de fitness, Simon Clegg, să-l ajute să devină sportivul suprem pe care îl vedem astăzi.
"El petrecea ore întregi pentru a exersa trucurile la Carrington. Băiatul care obișnuia să poarte greutăți în jurul gleznelor când alerga pe străzile din Quinta do Falcao, cartierul în care a crescut pe insula Madeira, a făcut același lucru la antrenament la United", a mai relatat Daily Mail.
"Alergând cu greutăți la gleznă, a dus antrenamentul la un alt nivel. Băieții râdeau, dar nu-i păsa. L-au văzut ca pe un pic de batjocură, dar în profunzime au respectat ritmul, dorința lui de muncă și hotărârea de a fi cel mai bun jucător din lume", a susținut Darren Fletcher.
Ronaldo a folosit benzi de rezistență pentru a-și întări ligamentele gleznei, știind că un jucător cu picioare fanteziste poate fi des "victima" atacurilor brutale din partea adversarilor.

Cum l-a înfuriat Rio Ferdinand pe Ronaldo

O altă poveste spune că Rio Ferdinand l-a bătut pe Ronaldo la tenis de masă, spre deliciul coechipierilor lor de la Carrington. Imediat, Cristiano i-a transmis vărului său Nuno Viveiros să cumpere o masă de tenis de masă și două săptămâni mai târziu și-a răzbunat înfrângerea. "Acesta este Cristiano, nu vrea să piardă niciun joc", a mai spus Evra.
Cristiano Ronaldo
În 2003, Ronaldo a venit la momentul perfect pentru un club care tocmai îl vânduse pe David Beckham. Tânărul de atunci nu s-a temut să accepte tricoul nr. 7 al lui Beckham, pe care i l-a cerut lui Edinson Cavani acum la întoarcere. CR7 avea mai mult decât suficient talent pentru a se potrivi cu Beckham.
Apoi, Ronaldo și-a dus jocul la un alt nivel în Spania, condus de obsesia de a-l depăși pe Messi, văzut atunci drept cel mai bun fotbalist de pe planetă. El a consultat un guru al somnului, care i-a spus să facă cinci pui de somn pe zi pe cearșafuri noi. Avea o cameră de crioterapie în casa lui pentru sesiuni de recuperare, o bicicletă în piscină pentru antrenamente de rezistență și o sală de gimnastică unde avea să se pregătească până la patru ore pe zi.Toate alimentate de o dietă bogată în proteine, cu șase mese zilnice.
Cristiano Ronaldo a fost însetat după victorie. Manchester United speră acum că foamea lui de succes nu s-a schimbat. Iar cu un CR7 în continuare într-o formă sportivă optimă, trupa condusă de Ole Gunnar Solskjaer urmărește să se bată din nou pentru titlu.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo