Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Erling Haaland, primul interviu ca jucător al lui City! Ce l-a determinat să aleagă campioana Angliei

Nicu Savin

Actualizat 13/06/2022 la 14:43 GMT+3

Erling Haaland a fost prezentat astăzi în mod oficial la Manchester City. Atacantul a oferit primul interviu în calitate de jucător al "cetățenilor", în care a dezvăluit că a ales să joace la formația de pe Etihad datorită tatălui său, care a evoluat în carieră acolo.

Erling Haaland spielt künftig für Manchester City

Credit imagine: Twitter

Erling Haaland a făcut un meci mare aseară, reușind o dublă în victoria Norvegiei contra Suediei, în Liga Națiunilor. Cum treaba sa la echipa națională s-a terminat în această perioadă, Haaland a zburat direct la Manchester, unde astăzi a avut loc prezentarea sa oficială la City, club care a plătit pentru el 75 de milioane de € către Borussia Dortmund.
Haaland a oferit primul interviu în calitate de jucător al lui City, subliniind că este foarte mândru că va juca la un club de talia campioanei Angliei, elogiind jucătorii și pe antrenorul Pep Guardiola. În același timp, norvegianul crede că City practică un fotbal ideal pentru stilul său și are așteptări mari de la viitor.
"Este o zi cu care mâ mândresc. Şi familia mea la fel. Mi-a plăcut să văd meciurile lui Manchester City în ultimele sezoane. Nu ai cum să nu admiri stilul lor de joc. Au multe ocazii, ceea ce este perfect pentru un jucător ca mine. Sunt foarte mulţi jucători de clasă mondială în echipă şi Pep este unul dintre cei mai mari manageri din istorie. Sunt în locul potrivit să-mi împlinesc ambiţiile. Vreau să înscriu, să câştig trofee şi să devin un fotbalist mai bun. Sunt sigur că pot face asta aici. Este o mutare perfectă pentru mine", a spus Haaland pentru site-ul oficial al clubului.
Citește și:

Erling Haaland: "Am crescut ca fan al lui Manchester City"

Mulți specialiști din fotbalul mondial susțin că Haaland a decis să joace la City datorită factorului financiar, clubul englez oferindu-i un salariu colosal. Norvegianul a ținut să precizeze că nu asta a contat în primul rând, ci a ales City în special datorită tatălui său, care a jucat de asemenea în tricoul "cetățenilor" pe parcursul carierei.
"Am ales Manchester City în primul rând datorită tatălui meu. M-am născut în Anglia și am crescut ca fan al lui Manchester City. Cunosc foarte multe despre acest club.În cele din urmă, decizia de a semna s-a rezumat la două lucruri: mă simt ca acasă aici și cred că mă pot dezvolta ca și jucător și pot da cel mai bun randament posibil. Îmi place stilul de joc. Îmi place fotbalul de atac. Îmi place atmosfera pozitivă pe care o văd când City joacă fotbal. Asta îmi place foarte mult și cred că se mi potrivește bine acest club", a adăugat Haaland.
Tatăl lui Erling, Alf-Inge Haaland, a evoluat pentru City între 2000 și 2004, fiind foarte apreciat de fani. Actualul star are însă toate șansele să-l depășească și să devină un adevărat idol pentru suporterii formației de pe Etihad.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo