Pep Guardiola a câștigat de două ori Champions League cu Barcelona, dar de atunci nu a mai reușit să meargă până la capăt în competiția supremă din fotbalul european. Chiar dacă a avut echipe stelare la Bayern sau Manchester City și a cheltuit sume colosale pe transferuri, mai ales pe Etihad, echipele antrenate de iberic au clacat de fiecare dată în Europa.
Ultima contraperformanță a venit săptămâna trecută, când City a lăsat să-i scape printre degete calificarea în finala Champions League, în fața lui Real Madrid. Mai mulți specialiști consideră că principalul vinovat pentrru eșecurile repetate ale lui City din ultimii ani este Pep Guardiola, iar printre ei se numără și Patrice Evra, fostul căpitan al lui Mancehster United.
Francezul l-a acuzat pe Guardiola că nu acceptă jucători cu personalitate în echipă, dorind să dețină controlul total asupra a ceea ce se întâmplă la City, iar acest lucru este dăunător formației de pe Etihad.
Premier League
Un super-computer a prezis cine va câștiga titlul în Premier League sezonul viitor
26/06/2022 LA 13:42
"Manchester City are nevoie de lideri, dar Guardiola nu vrea lideri. El nu vrea personalitate. El este liderul. De aceea atunci când au probleme nu au pe nimeni pe teren care să-i ajute. Guardiola nu poate antrena oameni cu personalitate. A făcut-o la Barcelona, ​​dar își construiește echipa pentru a controla pe toată lumea. Când lucrurile merg prost, el decide întotdeauna.", a spus Evra, citat de Marca.
Citește și:

Patrice Evra: "Jucătorii merg la City doar pentru bani"

Vorbind despre eșecul lamentabil al lui City în fața lui Real Madrid, Evra a trimis săgeți și către jucătorii "cetățenilor", insinuând că majoritatea dintre aceștia aleg să meargă pe Etihad pentru bani, iar asta se vede în confruntările cu echipe de mare tradiție.
"City a greșit, ăsta e adevărul. Jucătorii sunt traumatizați. Mi-am amintit și de meciul Realului cu PSG. Aceste cluburi sunt bazate pe forța financiară. Real Madrid are și bani, dar are o istorie în spate; Manchester City are doar bani și jucătorii merg să joace acolo doar pentru asta. Apoi câștigă trofee, desigur, dar un jucător alege să meargă la Manchester City doar pentru că i se oferă mai mult", a conchis Evra.
Manchester City a perfectat deja transferului lui Erling Haaland, care va avea un salariu astronomic pe Etihad. De când Guardiola a ajuns la City, clubul a cheltuit peste 1 miliard de € pe jucători, ceea ce întărește convingerea multor experți că antrenorul este principalul vinovat pentru că trofeul Champions League nu a ajuns deocamdată în vitrina clubului.
Fotbal
Meci caritabil între Barcelona și Manchester City, în august! Cine vor fi beneficiarii
20/06/2022 LA 12:53
Fotbal
LIVEBLOG Mercato 2022 | Arsenal, în cursa pentru unul dintre cei mai curtați jucători din Anglia
20/06/2022 LA 09:37