Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pep Guardiola, făcut praf de un fost campion mondial: "Vrea ca oamenii să spună despre el că e un geniu"

Nicu Savin

Publicat 06/05/2022 la 16:26 GMT+3

Pep Guardiola va trebuie să mai aștepte măcar un an pentru a câștiga din nou trofeul UEFA Champions League, după ce Manchester City a fost eliminată în semifinale de Real Madrid. Emanuel Petit, fost campion mondial cu Franța, a avut un discurs vehement la adresa antrenorului spaniol, considerând că acesta greșește enorm prin modul de a se comporta, eșecurile din ultimii nefiind întâmplătoare.

Le debrief - Pep Guardiola

Credit imagine: Getty Images

Pep Guardiola a câștugat în două rânduri UEFA Champions League ca antrenor, în 2009 și 2011, de fiecare dată cu Barcelona. De atunci, omul considerat la scară largă cel mai bun antrenor din lume a avut parte de eșecuri răsunătoare în cea mai importantă competiție intercluburi, indiferent dacă a fost pe banca lui Bayern Munchen sau Manchetser City.
Ultimul a venit acum două zile, când City a ratat într-un mod uluitor calificarea în finala Champions League, fiind învinsă după prelungiri de Real Madrid. Chiar dacă majoritatea specialiștilor consideră că norocul Realului a jucat un rol esențial în deznodământul partidei de pe Bernabeu, există voci care susțin contrariul, indicând vinovații în tabăra celor de la City.
Citește și:

Pep Guardiola, criticat aspru de Emanuel Petit

Pep Guardiola nu a fost scutit nici el de critici, iar Emanuel Petit a avut chiar un discurs dur la adresa managerului de pe Etihad. Campion mondial cu Franța în 1998 (a marcat și un gol în finala cu Brazilia), Petit este în prezent expert la RMC Sport, iar acesta l-a acuzat pe Guardiola că greșește în mod repetat atunci când nu le dă libertate jucătorilor pe teren. De asemenea, francezul a subliniat că Pep nu a mai câștigat Champions League de 11 ani, deși a avut bugete uriașe, în special la City.
"Guardiola parcă era curentat, a țipat tot meciul la Foden și Mahrez. Ar trebui să își lase jucătorii să se concentreze la joc. Este o nebunie, a fost furios tot timpul. Chiar am văzut cum asistenții săi nici măcar nu îndrăzneau să zică ceva. Am văzut exact opusul la Jurgen Klopp cu o zi înainte, în Villarreal - Liverpool. La fel și la Ancelotti. La acest antrenor se vede o mare calitate umană. Nu este nimic fals la el.
Am un respect uriaș pentru Guardiola și pentru ceea ce a pus el în practică, dar vrea prea mult să fie în lumina reflectoarelor și se preface a fi un geniu. Dacă mâine ar prelua o echipă oarecare, fără buget de 3 miliarde de euro, și ar avea rezultate, atunci aș spune că e cel mai bun antrenor din lume.
Ne dăm seama că pe scena europeană principiile de joc ale lui Guardiola au o anumită limită. Au trecut 11 ani de când a câștigat ultima Ligă a Campionilor, din perioada în care îl avea pe Lionel Messi în echipă. Deja pare o problemă psihologică. Istoria se repetă în fiecare an. Este prea obsedat de principiile lui și nu îi lasă pe jucători să aibă libertate în joc. Vrea ca oamenii să spună despre el că este genial. Este genial în anumite momente, dar jucătorii trebuie să aibă o anumită libertate pe teren, iar el nu știe să le ofere asta", a spus Petit pentru RMC Sport.
În ciuda eșecului incredibil de pe Bernabeu, Guardiola are încredere totală din partea șefilor lui City. Presa engleză a scris azi că ibericul va semna prelungirea contractului și i se va pune la dispoziție și un buget de transferuri consistent pentru vara care urmează.
Pep Guardiola are toate șansele să încheie acest sezon cu un nou titlu în Premier League. Acest weekend poate fi extrem de important în acest sens, în contextul în care Liverpool are parte de un duel foarte greu, cu Tottenham, pe teren propriu. Formația lui Conte luptă pentru un loc de Champions League, confruntarea de sâmbătă (21:45, Eurosport 1) fiind văzută de specialiști drept ultimul meci în care Salah&Co mai pot pierde puncte. De partea cealaltă, City joacă duminică, pe teren propriu, cu Newcastle (18:30, Eurosport 1). "Cetățenii" au un singur punct avans față de formația lui Klopp, cu 4 meciuri rămase de jucat până la finalul stagiunii.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo