La doar o săptămână după ce Jurgen Klopp a semnat prelungirea cu Liverpool, City i-a propus lui Pep un nou contract, care să îl țină pe spaniolul de 51 de ani în Manchester până în 2025. Actuala înțelegere expiră în 2023, iar Guardiola pare tentat să accepte, pentru a cuceri în sfârșit UCL.
"Dacă nu voi câștiga Champions League cu City, mandatul meu aici va fi un eșec", a spus Pep în acest sezon, recunoscând că cele 3 titluri (4, dacă "cetățenii" își vor păstra avansul față de Liverpool și în această stagiune) și Cupele câștigate sunt insuficiente pentru o formație care a investit peste 1 miliard de euro în transferuri, în ultimii 6 ani.
După eliminarea dramatică din semifinalele Ligii, cu Real Madrid, mulți dintre fanii lui City l-au desemnat pe Guardiola principalul responsabil, iar argumentele sunt suficiente: improvizația din tur, cu Fernandinho, și schimbările extrem de neinspirate de pe Bernabeu, când a renunțat la cei mai buni doi jucători ai săi, Kevin De Bruyne și Riyad Mahrez. Pe Twitter suporterii chiar s-au coalizat, cerând demiterea lui Pep, considerându-se că orice alt mare manager ar fi fost capabil să câștige UCL în această perioadă, dacă ar fi beneficiat de bugetul de transferuri al spaniolului.
Premier League
Moment istoric. Guardiola i-a transmis unui jucător al lui City că e liber să își caute echipă
ACUM 6 ORE
Oficialii de pe Etihad știu însă foarte bine ce înseamnă Guardiola și sunt pregătiți să îi ofere un nou contract, anunță Mirror. Și, potrivit presei engleze, Pep pare decis să continue dincolo de 2023 când îi expiră actuala înțelegee, dorindu-și neapărat cucerirea Ligii Campionilor. Ca atare, în zilele următoare, tehnicianul spaniol e de așteptat să semneze o nouă înțelegere cu "cetățenii", valabilă până în 2025.

Super-transferuri pentru City, după ce Guardiola prelungește

Conducerea lui City l-a convins pe Pep să rămână și cu proiectul pus pa masă, dincolo de salariul oferit și de setea acestuia de revanșă. Astfel, din vară actuala campioană a Angliei ar urma să aducă cel puțin 3 jucători world-class, anunță Daily Mail.
Transferul lui Erling Haaland e ca și rezolvat, notează sursa citată, "cetățenii" urmând a avea în sfârșit un vârf de careu, după ce în ultimii doi ani au evoluat cu un "9" fals.
Pep are nevoie de întăriri și la mijlocul terenului, în contextul în care Fernanindho va pleca în vară, iar Frenkie de Jong e marele pariu al lui Pep. Dacă pentru Haaland prețul transferului e unul "mic", având în vedere că se activează clauza de 63 de milioane de euro, pentru olandezul Barcelonei City va scoate din conturi aproximativ 100 de milioane de euro. Xavi nu ar vrea să renunțe la mijlocașul său, însă problemele financiare de la clubul catalan vor face aproape imposibilă refuzarea unei astfel de oferte pentru fotbalistul de 24 de ani.
Al treilea transfer vizat de Guardiola pentru la vară e un fundaș lateral. În turul semifinalei cu Real, în contextul în care Walker a fost accidentat, City a jucat cu Stones în dreapta. Acesta a acuzat probleme la rândul său, astfel că staff-ul tehnic a trebuit să improvieze, introducându-l pe Fernandinho, o soluție deloc inspirată, dacă ne raportăm la modul în care Vinicius Jr l-a depășit la unul dintre golurile blanco. Walker și Cancelo sunt doi fotbaliști de bandă buni, însă e limpede că Pep are nevoie de variante de rezervă la nivelul celor doi, dacă vrea să îi țină piept lui Liverpool, care are în Trent Alexander-Arnold și Robertson doi dintre cei mai buni apărători laterali din lume.
200 de milioane va fi suma minimă cheltuită de Guardiola în vară, pentru a avea la dispoziție un lot care să câștige în sfârșit Champions League. În lotul "cetățenilor va sosi și Julian Alvarez, atacantul lui River Plate transferat în iarnă, dar care a rămas sub formă de împrumut în lotul "milionarilor".
Guardiola va avea de rezolvat și o altă problemă în viitorul apropiat, în contextul în care Gabriel Jesus, Raheem Sterling, Ilkay Gundogan și Riyad Mahrez intră în ultimul an de contract. Aceștia ar putea fi tentați să plece, dar rămânerea lui Pep pe bancă va schimba datele problemei, cred șefii de pe Etihad.
Premier League
Pep Guardiola, ferm după egalul lui Manchester City cu West Ham! "Pot să vă asigur de ceva"
IERI LA 18:46
Liga
Un star de la Barcelona renunță la o sumă mare de bani pentru a ajunge sub comanda lui Guardiola
IERI LA 14:32