Războiul dintre Rusia și Ucraina își lasă apăsat amprenta și asupra sportului internațional. Fotbalul nu face excepție, iar situația dramatică din Estul Europei nu îi lasă indiferenți pe jucătorii ucrainieni.
Oleksandr Zinchenko, fotbalistul lui Manchester City a fost printre primii sportivi din Ucraina care au luat atitudine cu privire la ceea ce se întâmplă în țara sa. Căpitanul naționalei Ucrainei a avut o reacție vehementă la adresa Rusiei și apoi a participat la un miting pentru susținerea Ucrainei.
Citește și:
Premier League
Ilkay Gundogan pleacă de la City după 6 ani și e aproape de a semna cu un alt club uriaș
ACUM O ORĂ

Guardiola, sprijin necondiționat pentru Zinchenko

Vorbind despre situația jucătorului său, Pep Guardiola a precizat că acesta este foarte puternic din punct de vedere emoțional. În același timp, ibericul a spus că Zinchenko are tot sprijinul său și al clubului, indiferent de acțiunile sale.
"Am vorbit cu el personal. Deși nu este ușor, Zinchenko este un tip incredibil de puternic . A fost genial la antrenament. Este gata să joace dacă este necesar. Evident, există îngrijorare. În țara în care s-a născut se ucid oameni nevinovați. Clubul este aproape de el. Bineînțeles că are sprijinul nostru, trăim cu toții aceste momente dificile, dar el și știe că suntem aici să-l ajutăm. Are sprijinul nostru necondiționat", a spus Guardiola, citat de manchestereveningnews.co.uk.
Chestionat despre participarea lui Zinchenko la un miting împotriva războiului, Guardiola a părut iritat și a oferit un răspuns retoric: "Tu ce ai face dacă cineva din străinătate ar ataca Marea Britanie? Cum te-ai simți? Peste tot în lume sunt multe, multe războaie. Întotdeauna cei nevinovați plătesc prețul, un preț groaznic pentru deciziile unuia sau doi oameni. Poate că nu învățăm nimic din trecut".
Premier League
Pep Guardiola, ferm după egalul lui Manchester City cu West Ham! "Pot să vă asigur de ceva"
IERI LA 18:46
Premier League
Guardiola continuă răfuiala cu criticii săi vehemenți: "Când am jucat împotriva lor, i-am distrus"
13/05/2022 LA 15:05