Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Guardiola, reacție acidă despre războiul ruso-ucrainean! Cum a comentat situația lui Zinchenko

Nicu Savin

Actualizat 25/02/2022 la 18:47 GMT+2

Pep Guardiola a susținut astăzi conferința de presă premergătoare meciului dintre Everton și Manchester City. Antrenorul campioanei Angliei nu a putut evita întrebările legate de situația lui Oleksandr Zinchenko, ucraineanul serios afectat de războiul din țara sa. Managerul a dezvăluit că fundașul stânga este bine din punct de vedere psihic și a declarat că îl susține în orice demers.

Oleksandr Zinchenko of Manchester City and Josep Guardiola, Manager of Manchester City celebrate penalty shoot out victory after the Carabao Cup Quarter-Final match between Leicester City and Manchester City at The King Power Stadium on December 19, 2017

Credit imagine: Getty Images

Războiul dintre Rusia și Ucraina își lasă apăsat amprenta și asupra sportului internațional. Fotbalul nu face excepție, iar situația dramatică din Estul Europei nu îi lasă indiferenți pe jucătorii ucrainieni.
Oleksandr Zinchenko, fotbalistul lui Manchester City a fost printre primii sportivi din Ucraina care au luat atitudine cu privire la ceea ce se întâmplă în țara sa. Căpitanul naționalei Ucrainei a avut o reacție vehementă la adresa Rusiei și apoi a participat la un miting pentru susținerea Ucrainei.
Citește și:

Guardiola, sprijin necondiționat pentru Zinchenko

Vorbind despre situația jucătorului său, Pep Guardiola a precizat că acesta este foarte puternic din punct de vedere emoțional. În același timp, ibericul a spus că Zinchenko are tot sprijinul său și al clubului, indiferent de acțiunile sale.
"Am vorbit cu el personal. Deși nu este ușor, Zinchenko este un tip incredibil de puternic . A fost genial la antrenament. Este gata să joace dacă este necesar. Evident, există îngrijorare. În țara în care s-a născut se ucid oameni nevinovați. Clubul este aproape de el. Bineînțeles că are sprijinul nostru, trăim cu toții aceste momente dificile, dar el și știe că suntem aici să-l ajutăm. Are sprijinul nostru necondiționat", a spus Guardiola, citat de manchestereveningnews.co.uk.
Chestionat despre participarea lui Zinchenko la un miting împotriva războiului, Guardiola a părut iritat și a oferit un răspuns retoric: "Tu ce ai face dacă cineva din străinătate ar ataca Marea Britanie? Cum te-ai simți? Peste tot în lume sunt multe, multe războaie. Întotdeauna cei nevinovați plătesc prețul, un preț groaznic pentru deciziile unuia sau doi oameni. Poate că nu învățăm nimic din trecut".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo