Erling Haaland a fost prezentat astăzi la Manchester City, club cu care a semnat un contract valabil pe 5 sezoane. Atacantul norvegian a mărturisit că a ales să joace la campioana Angliei în special datorită tatălui său, care a fost jucătorul formației de pe Etihad între 2000 și 2003.
Alf Inge Haaland a avut o carieră scurtă, fiind nevoit să se retragă din cauza unei grave accidentări, suferite într-un meci cu Manchester United, în 2003. Povestea dramei trăite de Alf Inge Haaland a început în 1997, pe când juca la Leeds. Într-un meci cu Man United, acesta l-a faultat dur pe Roy Keane, care s-a prăbușit pe gazon. Norvegianul s-a repezit la mijlocașul lui United, acuzându-l că simulează, dar accindetarea acestuia a fost extrem de gravă: ruptură de ligamente. Astfel, irlandezul a ratat restul sezonului, dar nu l-a uitat pe Haaland Senior.
Citește și:
Fotbal
Cum arată topul celor mai scumpe transferuri realizate deja în această vară
24/06/2022 LA 14:52

Erling Haaland are un motiv în plus să dea totul în duelurile Man City - Man United

Tatăl lui Erling a ajuns în 2000 la Manchester City, iar în 2003 avea să simtă răzbunarea cruntă a lui Roy Keane. Într-un derby al orașului Manchester, irlandezul a comis unul dintre cele mai oribile faulturi din istoria Premier League, victima fiind Alf Inge Haaland.
Keane a fost suspendat 3 etape și amendat cu 5000 de £, o pedeapsă mult prea mică în comparație cu urmările intrării sale criminale. Alf Inge Haaland a stat mult timp departe de gazon și nu a mai revenit niciodată la cel mai înalt nivel. Acesta nu a mai jucat niciun meci complet din acel moment și în 2004 s-a retras din fotbal, la numai 30 de ani.
Roy Keane a rememorat acel moment în autobiografia sa, dar nu a avut nicio remușcare pentru gestul său oribil.
"Am așteptat mult timp acel moment. L-am lovit al naibii de tare. Mingea era acolo și m-am gândit: 'Ia asta, ticălosule. Și nu mă mai acuza niciodată că simulez". Chiar și în vestiar, după aceea, nu am avut regrete. Atitudinea mea a fost: 'Dă-l naiba!'. Ce se întâmplă se întâmplă. Și-a primit recompensa. M-a lovit, iar atitudinea mea este ochi pentru ochi", a scris Roy Keane în cartea sa, citat de Marca.
Alf Inge Haaland nu a fost un fotbalist de nivelul fiului său, dar ar mai fi putut juca ani buni în Premier League fără acel episod. Erling Haaland cu siguranță că a aflat ce i-a provocat retragerea tatălui său și ar o motivație suplimentară în duelurile cu Man United. Evident, Haaland nu se va răzbuna prin accidentarea vreunui jucător al "diavolilor", ci prin goluri marcate în poarta marii rivale a lui City.
Premier League
Harry Kane a comentat transferurile lui Haaland și Nunez: "Aștept cu nerăbdare această provocare"
14/06/2022 LA 11:11
Premier League
Haaland, primul interviu ca jucător al lui City! Ce l-a determinat să aleagă campioana Angliei
13/06/2022 LA 11:41