Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jamie Carragher explică de ce este "bine" că Roberto Firmino pleacă de la Liverpool

Marian Ursescu

Publicat 04/03/2023 la 14:35 GMT+2

Roberto Firmino va pleca de la Liverpool la finalul sezonului 2022-23, când îi expiră contractul, brazilianul punând capăt unei perioade de opt ani în "roșu"

Roberto Firmino of Liverpool controls the ball while under pressure from Leo Ostigard of Napoli during the UEFA Champions League group A match between Liverpool FC and SSC Napoli at Anfield on November 1, 2022 in Liverpool, United Kingdom

Credit imagine: Getty Images

Fostul apărător al lui Liverpool, Jamie Carragher, consideră că iminenta plecare a lui Roberto Firmino de la Liverpool este cea mai bună mișcare pentru toate părțile implicate, în ciuda carierei încărcate de trofee a brazilianului.
Fostul star de la Hoffenheim, Firmino a părăsit echipa din Bundesliga pentru a finaliza transferul pe Anfield în vara anului 2015. Deși a fost semnat în ultima fereastră a lui Brendan Rodgers la conducere, atacantul a devenit un titular cheie sub conducerea lui Jurgen Klopp.
Totuși, Firmino a decis să nu semneze o nouă prelungire de contract și va părăsi Liverpool pentru o nouă provocare atunci când înțelegerea sa va expira la sfârșitul actualului sezon. În timp ce mulți fani vor fi triști să îl vadă pe jucătorul de 31 de ani plecând, Carragher crede că momentul este potrivit.
"Dacă rapoartele despre plecarea lui Firmino la sfârșitul sezonului sunt adevărate, cred că este cel mai bine pentru toate părțile", a scris Carragher pe Twitter. "Este un mare jucător al lui Liverpool și va fi amintit pentru că a făcut parte din cel mai bun trio de atacanți, alături de Mohamed Salah și Sadio Mane".

A anticipat destrămarea triou-lui Mane-Firmino-Salah

Firmino a făcut parte din echipa care a ajuns în finala Europa League sub conducerea lui Klopp în 2016, înainte de a câștiga Liga Campionilor trei ani mai târziu. El a adăugat un titlu în Premier League în 2020, precum și ambele cupe interne în 2022. A marcat, de asemenea, golul decisiv când Roșii au învins Flamengo pentru a câștiga Cupa Mondială a Cluburilor în 2019.
El este pe cale să devină al doilea membru al primelor trei jucători de la Liverpool câștigători de titluri care pleacă în tot atâția ani. Sadio Mane s-a mutat la Bayern Munchen în 2022, iar Mohamed Salah, al treilea membru al grupului, a semnat un nou contract în aceeași vară.
În 2021, Carragher anticipa că trioul de la Liverpool va fi destrămat. La acea vreme, Firmino se lupta în fața porții, deși cele nouă goluri pe care le-a marcat în toate competițiile în acest sezon egalează deja numărul său din 2020-21.
"Sunt încă încrezător că Mane și Salah vor începe să marcheze din nou goluri. Trebuie să spun că sunt îngrijorat pentru Firmino", a declarat Carragher în emisiunea Monday Night Football. "El nu a fost niciodată văzut ca fiind <golgheterul>. Aceasta este responsabilitatea celorlalți doi, dar el este acolo pentru a contribui. Când ei nu marchează, el trebuie să fie o amenințare pentru porțile adverese", a adăugat Carragher.
Echipa lui Klopp a făcut, între timp, mișcări importante pentru a-și întări linia ofensivă în ultimele luni. Darwin Nunez s-a alăturat de la Benfica vara trecută în ceea ce ar putea ajunge să fie un transfer record al clubului, în timp ce Cody Gakpo a sosit pe Anfield în ianuarie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo