Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jimmy Greaves, cel mai bun marcator din istoria campionatului Angliei, a murit la 81 de ani

Alex Masgras

Publicat 19/09/2021 la 13:11 GMT+3

Jimmy Greaves, cel mai important marcator din istoria primei ligi engleze și campion mondial cu Anglia în 1966, a murit duminică dimineață.

Jimmy Greaves

Credit imagine: Getty Images

Jimmy Greaves a încetat din viață în această dimineață la 81 de ani. Fostul atacant englez a fost cel mai bun marcator din istoria campionatului Angliei, cu 357 de reușite. Printre cele mai importante echipe la care a evoluat se numără Chelsea și Tottenham, acolo unde a devenit cel mai bun marcator din istoria lui Spurs. De asemenea, el a mai evoluat pentru o scurtă perioadă de timp și la AC Milan sau West Ham, de unde s-a retras din fotbalul profesionist la vârsta de 31 de ani în 1971.
Spurs Chelsea
În 379 de apariții în tricoul lui Tottenham, Greaves a marcat 266 de goluri între 1961 și 1970. De asemenea, el este și primul jucător care a reușit să marcheze mai mult de 40 de goluri după Al Doilea Război Mondial, având 41 de reușite în 40 de partide în sezonul 1960/61, atunci când evolua la Chelsea. Pentru echipa de pe Stamford Bridge, Greaves a înscris 132 de goluri, fiind la momentul respectiv ce de-al doilea marcator din istoria clubului.
Jimmy Greaves a făcut parte din echipa lui Tottenham care a fost prima echipă din Marea Britanie care a cucerit un trofeu european, Cupa Cupelor din 1963. De asemenea, Greaves a făcut parte și din naționala Angliei care a câștigat Cupa Mondială din 1966. La echipa națională, Greaves a înscris de 44 de ori în doar 57 de selecții.
Program Premier League, etapa a cincea
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo