Liverpool a câștigat duelul cu FC Porto de pe teren propriu, scor 2-0, fiind lidera grupei sale din Champions League, cu maximum de puncte, după 5 partide. Cu toate acestea, Jurgen Klopp nu a avut viață ușoară la conferința de presă, după ce un reporter l-a rugat să își ceară scuze pentru comentariile făcute despre Cupa Africii pe Națiuni.
Concret, Jurgen Klopp a spus în urmă cu câteva zile că nu este adevărat că nu mai există pauze internaționale până în luna martie, deoarece există și "un mic turneu în ianuarie", făcând referire la Cupa Africii pe Națiuni. Această declarație a venit în contextul în care tehnicianul german va pierde câțiva jucători importanți în luna ianuarie, printre care Mohamed Salah, Naby Keita și Sadio Mane.
Vorbele lui Klopp nu au fost primite prea bine de Ojora Babatunde, jurnalist OJB Sports, care i-a cerut lui Klopp să își ceară scuze pentru comentariile făcute, în timp ce germanul s-a apărat, spunând că nu are de ce să își ceară scuze, deoarece vorbele sale au fost interpretate greșit.
Premier League
Vedetele din Premier League vor să se renunțe la VAR!
02/10/2022 LA 07:47

Klopp, criticat la conferința de presă pentru comentariile despre Cupa Africii

Astfel, Babatunde l-a acuzat pe Klopp că desconsideră competiția care va începe în luna ianuarie, spunând că a insultat jucătorii, fanii și oamenii din Africa. Klopp a încercat să facă lumină în acest caz, spunând că a fost înțeles greșit:
"Nu la asta m-am referit, pe bune? Nu a fost nici cel mai mic gând al meu să spun despre Cupa Africii pe Națiuni că este un turneu mic sau că Africa este un continent mic, nici pe departe. Dacă te uiți la toată conferința poți înțelege, dacă ai vrea, pentru că s-a spus că nu vor mai fi pauze internaționale până în martie.
Eu am spus că 'mai este un mic turneu în ianuarie', dar nu înseamnă că este un turneu mic. Eu scoteam în evidență că mai este un turneu. E ironic, chiar e un turneu mare, ne pierdem cei mai buni jucători", a spus Jurgen Klopp.
"Dar nu ai fi spus asta în Europa, un turneu mic în Europa", a continuat reporterul.
"Eu nu sunt vorbitor nativ de limba engleză, dar dacă m-ai înțeles greșit, poți să faci asta oricând. Eu știu că nu aș gândi niciodată așa, nu înțeleg de ce ai înțeles asta, să fiu sincer. Nu a fost intenția mea, dar ai vrut să faci un subiect din asta, ceea ce nu este ok deloc", a încheiat Jurgen Klopp.
Cupa Africii pe Națiuni se va disputa în Camerun, în perioada 9 ianuarie-6 februarie 2022, ceea ce înseamnă că Jurgen Klopp nu îi va avea la dispoziție la începutul anului pe Mohamed Salah, Sadio Mane și Naby Keita.
Până atunci, Liverpool va primi sâmbătă vizita lui Southampton. Meciul de pe Anfield va fi în direct sâmbătă de la ora 17:00, în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/11/23/3259001.jpg
Premier League
Erling Haaland, lăsat perplex de Guardiola! "E o nebunie, nu înțeleg cum e posibil așa ceva"
01/10/2022 LA 12:30
Premier League
Brazilianul Richarlison, explicațiile trecerii sale de la Everton la Tottenham!
17/09/2022 LA 09:47