Jurgen Klopp a făcut din Liverpool o forță predominantă în Anglia și în Europa. Germanul a ajuns în 2015 pe Anfield, iar în cei 6 ani petrecuți până acum la conducerea "cormoranilor" a câștigat 5 trofee, printre care un titlu în Premier League și un trofeu Champions League. Există unii specialiști care susțin că acastă cifră e prea mică în comparație cu forța emanată de formația germanului în ultimii ani.
Jocul propus de Klopp este unul atrăgător, iar multe cluburi de top și-ar dori să-l aibă pe bancă. Unele au și încercat să-l facă să plece de la Liverpool. Neamțul a recunoscut că a avut oferte repetate de la Bayern Munchen, dar le-a refuzat pe toate pentru a continua munca începută pe Anfield.
Citește și:
Premier League
Klopp, discurs fabulos despre plecarea lui Mane la Bayern! Germanul, reverență în fața fostului elev
22/06/2022 LA 13:18

Jurgen Klopp a explicat de ce a refuzat-o pe Bayern Munchen

Întrebat ce ar putea face pentru a câștiga mai multe trofee, Klopp a glumit în primă fază, spunând că ar trebuie să meargă la Manchester City. Vorbind serios, germanul a mărturisit că trofeele nu sunt totul în fotbal, dând de înțeles că cele câștigate cu Liverpool valorează mai mult decât cele pe care le-ar fi putut avea în vitrină la un club de talia lui Bayern.
"La ce club ar trebui să merg pentru a avea o situație diferită (n.r. ca număr de trofee)? Singurul lucru pe care aș putea să-l fac este să-l întreb pe Pep dacă s-a săturat să câștige și să merg în locul său la City. Asta e ideea? Nu funcționează, nu vreau să fac asta.
Puteam să merg la Bayern de câteva ori. Puteam să fi câștigat mai multe titluri în viața mea, sunt sigur de asta, sau cel puțin să fi avut o șansă bună. Nu am făcut-o. Aveam contract aici și nu am fost niciodată la Bayern. Lumea nu este plină numai de învingători. Lumea e plină, din fericire, de cei care încearcă. Eu încerc și uneori reușesc să câștig, împreună cu alți oameni. Eu mă mulțumesc cu asta", a spus Klopp pentru The Telegraph.
Cel mai probabil, refuzul lui Klopp de a merge pe Allianz Arena are la bază și ceva sentimental. Acesta a fost antrenorul Borussiei Dortmund între 2008 și 2015 și vrea să le rămână veșnic la inimă fanilor "galben-negrilor", iar o aventură la Bayern ar putea rupe legătura specială pe care germanul o are cu aceștia.
The Telegraph susține că Bayern l-a avut în fruntea listei pe Klopp de fiecare dată când și-a schimbat antrenorul în ultimii ani. Jupp Heynckes, Niko Kovac, Hansi Flick au fost ultimii 3 antrenori ai bavarezilor înainte de venirea lui Nagelsmann, iar la plecarea fiecăruia dintre ei Bayern a încercat să-l aducă pe antrenorul lui Liverpool.
Jurgen Klopp tocmai și-a prelungit contractul cu Liverpool până în 2026, deci e clar că Bayern Munchen va trebuie să mai aștepte cel puțin o perioadă bună de timp până să-l poată avea pe bancă.
Premier League
Klopp, gata de cel mai scump transfer din istoria lui Liverpool! Germanul pariază pe un vârf de top
08/06/2022 LA 08:44
Liga Campionilor UEFA
Klopp nu renunță: "Rezervați hotelul pentru finala viitoare!" Ce le-a spus la pauză jucătorilor
29/05/2022 LA 05:29