Liverpool a întâlnit-o în a șasea etapă a Premier League pe nou-promovata Brentford. Cele două echipe au remizat, scor 3-3, la capătul unei partide cu multe ocazii de gol de ambele părți.
După meci, antrenorul 'cormoranilor' s-a declarat încântat de unul dintre jucătorii de la Brentford. Jurgen Klopp a avut doar cuvinte de laudă pentru portarul David Raya, care a fost unul dintre cei mai importanți pasatori ai echipei sale.
"Portarul David Raya ar putea purta numărul 10! A pasat incredibil pentru colegii săi", a declarat tehnicianul lui Liverpool, citat de publicația spaniolă As.
Premier League
"Nu există fotbalist mai bun!" Klopp și-a lăudat unul dintre jucători după victoria cu Watford
IERI LA 16:40
Potrivit statisticilor, goalkeeper-ul lui Brentford a dat 11 pase bune pentru Ivan Toney, având și 67% dintre mingile trimise în adâncime care au ajuns direct la coechipierii săi. Ținând cont și de faptul că fazele golurilor au plecat de la el, nu e de mirare că Jurgen Klopp a fost impresionat.
Iar David Raya nu este la prima sa prestație impresionantă. În stagiunea precedentă, ibericul s-a remarcat drept portarul cu cele mai multe pase finalizate. În acest sezon, fotbalistul în vârstă de 26 de ani are 262 de pase directe, fiind lider printre goalkeeper-ii din Premier League. Raya este urmat în clasament de Tim Krul (Norwich), cu 223 de pase directe, și de Illan Meslier (Leeds), cu 203 pase.

Klopp îl vrea pe Lacazette pe Anfield

Mane, Salah, Firmino și Jota sunt singurii atacanți pe care Jurgen Klopp se bazează, Origi și Minamino nefiind la nivelul dorit de tehnicianul german. O eventuală accidentare ar pune-o pe Liverpool într-o situație teribilă, în sensul în care ceilalți 3 din cvartetul enumerat mai sus trebuie să joace meci de meci. Lucru care nu doar că devine obositor și contraproductiv în contextul a peste 50 de meciuri pe an, dar îi și expune pe fotbaliști.
În aceste condiții, Klopp e decis să aducă un atacant în iarnă, iar football.london anunță că germanul e gata să facă o ofertă pentru Alexandre Lacazette, vârful lui Arsenal. Acesta e căzut în dizgrație și nu va prelungi contractul scadent în ianuarie, astfel că nu mai prinde deloc primul "11" al lui Arteta. Arsenal pare că s-a obișnuit deja cu gândul că îl va pierde, în condițiile în care francezul e liber să semneze cu oricine începând cu ianuarie, când se deschide fereastra de mercato de iarnă.
Doar că, dacă majoritatea cluburilor care îl doresc vor să îl achiziționeze gratis și să îl aibă la dispoziție din vară, odată expirat contractul cu "tunarii", Liverpool vrea să îi plătească o sumă de bani clubului de pe Emirates pentru ca mutarea să se producă în ianuarie.
Vârful de 30 de ani e cotat la 28 de milioane de euro, dar sursa citată notează că nu se pune problema unei astfel de sume, în contextul contractului scadent. Probabil va fi vorba de o sumă de aproximativ 10 milioane de euro, pentru o afacere win-win: Arsenal nu îl va pierde gratis, iar Klopp va găsi un atacant cu cifre excelente, încă din ianuarie, la un preț mult sub cota de piață.
https://i.eurosport.com/2021/09/27/3227693.jpg
Premier League
Jurgen Klopp, reacție vehementă cu privire la cumpărarea lui Newcastle de către miliardarii saudiți
15/10/2021 LA 11:05
Premier League
Salariul uriaș cu care Liverpool vrea să-l convingă pe Salah să-și prelungească înțelegerea
15/10/2021 LA 09:42