Liverpool - Manchester City este derby-ul etapei a șaptea din Premier League. Înaintea duelului care va avea loc pe Anfield, Liverpool a defilat în Champions League, învingând-o cu 5-1 pe FC Porto, în timp ce campioana Angliei a pierdut în fața celor de la PSG, scor 0-2.
Jurgen Klopp a prefațat duelul de duminică, avertizându-și jucătorii că cei de la City vor veni extrem de ambiționați din cauza eșecului de pe Parc des Princes.
Antrenorul lui Liverpool a analizat prestația echipei lui Pep Guardiola și a spus că Manchester City a dat dovadă de calitate, reușind să domine în anumite momente puternica echipă a PSG-ului.
La Liga
Lionel Messi, așteptat înapoi la Barcelona de Cruyff! "Trebuie să fie din nou împreună"
IERI LA 19:02
"Manchester City este o echipă remarcabilă. Meciul cu PSG a fost foarte bun, cei de la City au practicat un fotbal foarte bun, pierzând în două situații.
Au mai fost câteva momente în care nu și-au folosit corect șansele. Dar când te gândești la lotul celor de la PSG și la modul în care Manchester City i-a dominat, acest lucru spune multe despre calitatea echipei. Noi trebuie să jucăm un fotbal adecvat pentru a avea o șansă în fața lui City. Dar partida va avea loc pe Anfield și pot spune că abia așteptăm meciul", a declarat Jurgen Klopp la conferința de presă dinaintea duelului.
Antrenorul lui Liverpool a vorbit și despre problemele de lot cu care se confruntă, neputând conta nici acum pe Trent Alexander-Arnold, care a stârnit îngrijorări în rândul celor din staff-ul echipei din cauza unei accidentări. În acest condiții, cel mai probabil, James Milner va fi pe teren, urmând a-și înfrunta fosta echipă.
"James este un fotbalist inteligent și îi place să fie implicat. În ultimii ani a făcut foarte bine echipei, este o parte importantă a lotului, nu numai atunci când joacă, ci și în vestiar. Este incredibil de influent și este foarte bine că poate avea această influență și pe teren", a adăugat Klopp.

Al 22-lea duel între Klopp și Guardiola

Pep Guadiola și Jurgen Klopp se vor confrunta pentru a 22-a oară în carieră, bilanțul fiind egal între cei doi, fiecare având câte 9 victorii în dreptul său, în timp ce 3 partide care i-au adus față în față s-au terminat la egalitate. În cariera sa de până acum, Guardiola s-a confruntat de mai multe ori doar cu Jose Mourinho (25 de întâlniri), astfel că germanul de pe banca lui Liverpool este unul dintre marii săi rivali.
La conferința de presă premergătoare partidei, Guaridiola a vorbit la superlativ despre Klopp, despre care a spus că a contribuit indirect la ascensiunea sa ca antrenor.
"Jurgen m-a ajutat, echipele sale m-au ajutat să fiu un manager mai bun. M-a făcut să trec la un alt nivel, să mă gândesc mereu la ce trebuie să fac pentru a fi un manager mai bun, să găsesc soluții pentru a învinge echipele sale. Este motivul pentru care sunt încă în această afacere. Există unii manageri care te provoacă să faci un pas înainte, iar Jurgen este unul dintre ei.
Aici avem mulți ani, multe competiții împreună. Fiecare joc a fost frumos, ambele echipe au aceeași idee, încearcă să înscrie goluri în moduri diferite", a spus Guardiola.
Meciul dintre Liverpool și Manchester City este programat duminică, de la ora 18:30, și va fi transmis în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2021/09/27/3227693.jpg
Premier League
Scouterii lui Liverpool, pe urmele unui star de la Cupa Mondială! Klopp, mare fan al fotbalistului
28/11/2022 LA 14:38
Premier League
OFICIAL | Pep Guardiola și-a prelungit contractul cu Manchester City până în 2025
23/11/2022 LA 11:34