Jurgen Klopp și Pep Guardiola au dezvoltat o rivalitate uriașă în ultimii ani. Aceasta a început încă din vremea când cei doi se aflau la Borussia Dortmund și Bayern Munchen și a continuat în Premier League, unde conduc cele mai de succest echipe din ultima perioadă, Liverpool și Manchester City.
Klopp și Guardiola s-au întâlnit de 22 de ori în carieră, iar bilanțul este perfect egal, fiecare înregistrând câte 9 victorii, în timp ce 4 meciuri s-au terminat la egalitate. Chiar dacă ambii propun un fotbal ofensiv, stilurile celor doi manageri sunt diferite.
Acest fapt a fost observat și de Marcelo Bielsa, unul dintre cei mai respectați antrenori din fotbalul mondial, recunoscut pentru autenticitatea stilului de joc al echipelor pe care le-a pregătit.
Premier League
Pep Guardiola i-a mulțumit lui Liverpool pentru felul în care a jucat în acest sezon
IERI LA 06:42
Citește și:

Klopp, mai ușor de "citit" decât Guardiola, consideră Marcelo Bielsa

Pep Guardiola este un mare admirator al lui Bielsa și este cunoscut faptul că la începuturile carierei sale, Pep a călătorit până în Mexic, acolo unde antrena argentinianul, pentru a lua lecții de la acesta. Guardiola și-a modelat stitlul după cel al lui Bielsa, dar perspectiva sa tactică din momentul actual este una pe care nici "mentorul" său nu reușește să o înțeleagă.
"Succesul unora atrage dorința altora de a imita și au apărut antrenori de mare succes care au generat dorința de a reproduce la alte echipe procedurile aplicate de Guardiola și Klopp.Guardiola nu este un antrenor care să poată fi imitat, este cineva de care alții trebuie doar să se bucure. Când vezi ce fac echipele sale, te bucuri.
Și dacă cineva vrea să reproducă ceea ce face el, este foarte dificil. Asta pentru pentru că a reproduce ceea ce face Pep Guardiola ne obligă la o interpretare a stilului său și am senzația că a sa construcție intelectuală nu este accesibilă, cel puțin pentru mine.
Din punctul meu de vedere, și Klopp este un antrenor cu propriul său stil și, de asemenea, jocul lui este foarte atractiv, dar este mai ușor de descifrat. Entuziasmul pe care îl transmite Klopp se vede clar în jocul echipelor sale, dar, din punctul meu de vedere,Guardiola este un tip aparte prin capacitatea de a construi mereu noi resurse pentru stimularea jocul creativ", a spus Bielsa într-un ionterviu acordat pentru DAZN, citat de www.squawka.com.
Marcelo Bielsa s-a înfruntat de 3 ori cu Jurgen Klopp în carieră, izbutind doar un egal. Cu Pep Guardiola s-a întâlnit de 6 ori, reușind o victorie și două rezultate de egalitate. Evident, palmaresul negativ al argentinianului nu este relevant, pentru că acesta a antrenat mereu echipe inferioare valoric celor ale lui Klopp sau Guardiola.
Premier League
Erling Haaland a cheltuit o sumă impresionată pentru a face cadouri foștilor colegi de la Dortmund
21/05/2022 LA 04:47
Liga Campionilor UEFA
Revenire importantă la Real Madrid înainte de finala cu Liverpool! Ce fotbalist s-a recuperat
19/05/2022 LA 09:32