Articol scris de Andrei Nicolae
Diaz a ajuns de la Porto, care va primi aproximativ 45 de milioane de euro, sumă ce poate crește până la 60 de milioane, cu bonusuri. Atacantul lateral era plecat la echipa națională în ziua în care a decis să semneze contractul și a ajuns în Merseyside abia joi. Columbianul a venit la baza de pregătire din Kirkby ziua următoare, pentru a-și întâlni antrenorul și coechipierii, după care a avut un antrenament individual.
Luis Diaz a vrut să prezinte fanilor "cormorani" calitățile sale, în primul său interviu în calitate de jucător al lui Liverpool: "Cred că pot să ajut mult echipa cu viteza mea, alături de tehnica mea de a controla mingea și de a dribla. Cred că sunt câteva din atributele mele. De asemenea, pot să și marchez.", a vorbit Diaz pentru Liverpoolfc.com.
Premier League
Cristiano Ronaldo, în planurile lui Ten Hag! Ce așteptări are antrenorul de la starul lui United
ACUM O ZI
Atacantul lateral a completat declarația sa printr-un mesaj de apreciere pentru fanii de pe Anfield: "De asemenea, vreau să salut fanii și să le cer să ne fie alături, cum au fost întotdeauna. Știu că sunteți minunați și o să dau absolut tot ce am, 100%, pentru a-mi ajuta echipa cât pot și pentru a vă face fericiți." Diaz a marcat 16 goluri în 28 de partide pentru Porto în acest sezon, la care a adăugat nouă pase decisive.
Citește și:

Klopp a fost un factor decisiv în decizia lui Diaz

Gândul că va fi antrenat de antrenorul neamț l-a convins pe sud-american să semneze contractul. "Mă bucură foarte mult să știu că o să am un antrenor de o asemenea statură și alură. Ați văzut și voi că în ambele partide când am jucat în fața lui Liverpool [în grupele Champions League în acest sezon], se putea vedea că este o persoană bună, nu doar din perspectiva fotbalistică, ci și din cea personală."
"La început o să fie o perioadă de acomodare și o șansă să cresc alături de coechipieri, de antrenor și de staff-ul tehnic. Cum spuneați și voi, o să mă ajute foarte mult, deci sunt fericit că o să împart această experiență alături de el. Sper că o să mă ajute mult în cariera mea de jucător profesionist."
Luis Diaz va fi introdus cel mai probabil treptat în ritmul de joc al campionatului de Jurgen Klopp, o tactică folosită des de neamț cu noile achiziții.
Premier League
Jurgen Klopp, supărat pe fanii lui Wolverhampton! Ce l-a nemulțumit pe german
IERI LA 12:08
Premier League
Geniul lui Pep Guardiola! "Una dintre cele mai bune schimbări din istoria Premier League"
IERI LA 07:05