Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester City l-a transferat, dar apoi l-a împrumutat! Guardiola a explicat de ce Alvarez nu a rămas pe Etihad

Bianca Dumitru

Publicat 05/02/2022 la 07:09 GMT+2

Manchester City l-a transferat pe Julian Alvarez de la River Plate, dar argentinianul a rămas împrumutat la echipa lui Marcelo Gallardo. Pep Guardiola a explicat de ce nu l-a adus încă pe Etihad pe atacantul de 22 de ani.

Guardiola + Alvarez

Credit imagine: Eurosport

Manchester City l-a transferat în această iarnă pe Julian Alvarez, un atacant argentinian de 22 de ani, în schimbul căruia englezii le-au plătit 17 milioane de euro celor de la River Plate.
După transfer, Alvarez a rămas sub formă de împrumut în echipa lui Marcelo Gallardo, pentru care va evolua până la finalul acestui sezon. Argentinienii au ulterior posibilitatea de a-i prelungi împrumutul dacă oficialii lui Manchester City nu vor considera că au nevoie de el.
Întrebat de ce nu l-a adus încă pe Julian Alvarez pe Etihad, Pep Guardiola a spus că rămânerea la River Plate este cel mai bun lucru care i s-ar fi putut întâmpla fotbalistului cotat de site-ul transfermarkt.com la 20 de milioane de euro. Antrenorul campioanei Angliei a declarat că va lua o decizie în ceea ce-l privește pe argentinian în presezon.
"Este un jucător care ar putea fi alături de noi chiar acum, dar avem deja mulți fotbaliști pe acea poziție și asta nu-mi place. Cel mai bun lucru pentru el este să rămână la River Plate, unde se descurcă foarte bine.
În pre-sezon ni se va alătura și apoi vom decide ce vom face, pentru că în fiecare sezon echipa se schimbă. Personal, sunt încântat că voi avea un tânăr atât de talentat în echipă în următorii ani", a spus Pep Guardiola, citat de Mundo Deportivo.
Julian Alvarez, care a făcut parte din echipa Argentinei care a cucerit vara trecută Copa America, a adunat 96 de apariții în tricoul celor de la River Plate, pentru care a reușit 36 de goluri și 25 de assist-uri.
Citește și:

Pep Guardiola a pus ochii pe Ronald Araujo

Jurnaliștii spanioli de la Sport.es au scris că Pep Guardiola îl vrea pe Ronald Araujo la Manchester City. Fundașul s-a remarcat în acest sezon drept unul dintre oamenii de bază din lotul Barcelonei. Fotbalistul de 22 de ani a adunat 24 de apariții în tricoul catalanilor, reușind două goluri și prestații foarte bune, care l-au dus în atenția mai multor cluburi importante.
Antrenorul campioanei din Premier League ar fi foarte interesat de transferul uruguayanului, recent fiind văzut luând prânzul alături de agentul acestuia, Edmundo Kabchi. Jurnaliștii catalani scriu că cei doi ar fi discutat despre posibilitatea ca Araujo să ajungă pe Etihad.
Fotbalistul de 22 de ani, care este dorit și de Real Madrid, a ajuns la echipa secundă a Barcelonei în 2018, catalanii plătind pentru el doar 4,7 milioane de euro către uruguayenii de la Boston River. Contractul dintre cele două părți este valabil doar până în 2023, iar pericolul ca acesta să fie pierdut gratis este foarte mare, în condițiile în care negocierile pentru o prelungire decurg greu.
Dacă nu ajung la un acord cu Araujo până la finalul acestui sezon, cei de la Barcelona ar putea alege să-l transfere la vară pentru a încasa în schimbul lui o sumă importantă de bani. Rămâne, însă, de văzut dacă oficialii catalanilor vor reuși să-l convingă să semneze prelungirea înțelegerii, oferindu-i ceea ce își dorește.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo