Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Marcelo Bielsa a fost demis de la Leeds United. Clubul anunță luni succesorul

Andrei Nicolae

Actualizat 27/02/2022 la 13:36 GMT+2

Marcelo Bielsa, managerul care a marcat istoria recentă a grupării Leeds United, a fost demis după ce a obținut un singur punct în ultimele 6 etape și a ajuns cu echipa aproape de zona retrogradării.

Marcelo Bielsa the head coach / manager of Leeds United during the Premier League match between Leeds United and Tottenham Hotspur

Credit imagine: Getty Images

Rezultatul final al partidei Leeds United – Tottenham 0-4, desfășurată ieri în etapa a 27-a din Premier League, i-a fost fatal lui Marcelo Bielsa, care a fost demis azi de concucerea clubului de pe Elland Road. Albii au cucerit un singur punct din ultimele 18 posibile și mai au doar 2 puncte peste zona retrogradării. Doar în ultima săptămână, echipa a înregistrat un golaveraj 2-14!
Marcelo Bielsa (66 ani) părăsește Leeds după trei ani și jumătate pe Elland Road, perioadă în care a reușit să readucă gruparea în Premier League, după o pauză de 16 ani. În locul argentinianului ar putea ajunge un american. Este vorba despre Jesse Marsch, fostul antrenor al RB Leipzig. Noul manager va fi anunțat luni, potrivit Daily Mail.

Marcelo Bielsa a înregistrat un procentaj de 52,86% meciuri câștigate

Sud-americanul se desparte de Leeds United după 140 de meciuri. În această perioadă a înregistrat 74 de victorii, 24 de egaluri și 42 de înfrângeri. Bielsa a avut un procentaj al victoriilor de 52,86%, al doilea cel mai mare din istorie al managerilor de la Leeds, cu mai mult de cinci meciuri, după legendarul Don Revie (53,24%).
În primul sezon în Premier League al argentinianului, echipa a terminat pe locul 9, câștigând mai multe puncte și marcând mai multe goluri decât orice altă echipă promovată în ultimii 20 de ani. În acestc sezon, Leeds nu s-a mai ridicat la același nivel, dar s-a luptat și accidentările căpitanului Liam Cooper și internaționalilor englezi, Kalvin Phillips și Patrick Bamford.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo