Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mauricio Pochettino a rupt tăcerea privind zvonurile despre mutarea sa la Manchester United

Nicu Savin

Publicat 23/11/2021 la 22:15 GMT+2

Mauricio Pochettino a susținut astăzi conferința de presă premergătoare meciului dintre Manchester City și PSG, din Champions League, iar antrenorul francezilor nu a putut evita întrebările despre eventuala sa mutare la Manchester United, club care-l dorește după despărțirea de Solskjaer. Deși argentinianul a declarat că asfel de zvonuri sunt normale, acesta a insistat că este fericit la PSG.

Soccer Pochettino Man Utd

Credit imagine: SNTV

Mauricio Pochettino este considerat omul cel mai indicat pentru a-i lua locul lui Ole Gunnar Solskjaer la Manchester United. Potrivit presei internaționale, argentinianul nu ar spune nu unei reveniri în Premier League, mai ales că se află mereu sub presiune la PSG, dar mutarea este mult mai complicată decât pare.
PSG va juca mâine un meci crucial cu Manchester City, în Champins League, de rezultatul căruia va depinde în mare măsură ordinea în care cele două formații se vor clasa pe primele două poziții în grupă. La conferința de presă premergătoare duelului de pe Etihad, Pochettino nu a putut evita întrebările privind zvonurile care-l plasează printre favoriții celor de la United pentru înlocuirea lui Solskjaer.
Argentinianianul a fost foarte diplomat și a punctat că are contract cu PSG încă un sezon și că este foarte fericit la Paris. Declarația a fost una cât se poate de logică în acest context, dar "Poch" nu a fost foarte ferm încât să nege orice legătură cu gruparea de pe Old Trafford sau să declare clar că nu dorește să ajungă pe banca "diavolilo".
"Se întâmplă lucruri, nu este responsabilitatea mea. Sunt bine la Paris. Sunt foarte concentrat pe fotbal. Nu sunt un copil. Mi-am petrecut toată viața jucând fotbal și apoi ca antrenor. Suntem într-o afacere în care există zvonuri. Înțeleg ce se întâmplă. Există zvonuri. Trebuie să trăim cu asta.
V-am spus tuturor, contractul meu este valabil până în 2023. Nu spun nimic diferit. Sunt foarte fericit la Paris Saint-Germain. Este un fapt. Sunt fericit la Paris", a declarat Pochettino, citat de mirror.co.uk.
Citește și:

Pochettino poate ajunge acum la United doar dacă Zidane acceptă să o preia pe PSG

Soarta lui Pochettino depinde foarte mult de ceea ce va face Zinedine Zidane în următoarea perioadă. Se pare că francezul a primit o ofertă de nerefuzat din partea șefilor lui PSG, iar numirea lui ar avea șanse mari să se înfăptuiască în următoarele săptămâni.
Conform jurnaliștilor din Hexagon, Al-Khelaifi este gata să facă orice sacrificiu pentru a-l convinge pe Zidane să semneze, văzându-l un personaj cheie din două puncte de vedere: nu doar că e garantul performanțelor în Champions League, dar poate fi decisiv în convingerea lui Mbappe să rămână pe Parc des Princes.
Potrivit jurnaliștilor de la Marca, jucătorii lui PSG sunt aproape siguri că Zinedine Zidane va deveni noul lor antrenor. Astfel, în vestiarul parizienilor se vorbește deja despre posibilitatea ca fostul tehnician al lui Real Madrid să conducă primele antrenamente la echipă în următoarele săptămâni.
Zidane este interesat, însă, și de postul de selecționer al echipei naționale a Franței, poziție care va rămâne vacantă cel mai probabil după turneul final al Campionatului Mondial din 2022, când îi expiră contractul lui Didier Deschamps, astfel că rămâne de văzut ce decizie va lua fostul antrenor al Realului.
Dacă Zidane va da curs ofertei de la PSG, atunci Pochettino are drum liber spre Old Trafford. În caz contrar, PSG nu va dori neapărat să-l schimbe, parizienii având puține opțiuni la orizont și nu doresc să se confrunte cu o situație asemănătoare celei de la United, care l-a demis pe Solskjaer, dar acum nu găsește o soluție viabilă de înlocuire a acestuia.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo