Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Newcastle se așteaptă să-l numească manager pe Unai Emery până sâmbătă. Ce sumă ar urma să plătească echipei Villarreal

Andrei Nicolae

Actualizat 02/11/2021 la 19:46 GMT+2

Newcastle și-a fixat ca principală țintă aducerea lui Unai Emery, chiar înaintea jocului cu Brighton, programat sâmbătă. Antrenorul va fi pe banca tehnică a echipei Villarreal în această seară, la partida cu Young Boys, în Liga Campionilor.

Arsenal v Villarreal - UEFA Europa League - Semi Final - Second Leg - Emirates Stadium Villarreal manager Unai Emery gestures on the touchline during the UEFA Europa League Semi Final at the Emirates Stadium, London.

Credit imagine: Imago

Newcastle, cel mai bogat club de fotbal din lume după ce a fost preluat de prințul saudit Mohammed bin Salman, este gata să-i "cumpere" contractul lui Unai Emery de la Villarreal, pentru a-l avea încă din acest weekend pe banca tehnică. "Coțofenele" înfruntă Brighton în etapa a 11-a din Premier League și arem mare nevoie de victorie, având în vedere situația complicată din clasament – 4 puncte și locul 19.
Gruparea de pe St. James Park ar urma să plătească 6 milioane de euro clubului spaniol, pentru a-și asigura serviciile managerului.

Newcastle nu are o misiune ușoară să-l aducă pe Unai Emery

Unai Emery, în vârstă de 49 de ani, a devenit noua țintă pentru noii proprietari ai lui Newcastle, pentru a-l înlocuit pe Steve Bruce. Dar lucrurile nu sunt deloc simple în semnarea contractului cu managerul spaniol, având în vedere că el mai este legat de Villarreal până în vara anului 2023.
Emery va conduce Villarreal în această seară, în Liga Campionilor, împotriva Young Boys, în meciul din Grupa F. Într-o conferință de presă susținută azi, președintele Villareal, Fernando Roig, a confirmat interesul englezilor pentru antrenor, dar a spus că nu este îngrijorat de acest lucru și este sigur "că mintea lui Emery nu se îndreaptă în altă parte", decât la partida cu Young Boys.
"Unai are un contract cu noi, iar acestea sunt pentru a fi îndeplinite. Sperăm că vom putea duce contractul până la final. Nu am nicio îndoială cu privire la profesionalismul său în acest sens", a declarat oficialul clubului spaniol.
Emery a câștigat Europa League sezonul trecut, învingând Manchester United la penalty-uri în finala din luna mai cu 11-10.
Înainte de numirea lui la Villareal, antrenorul a avut o perioadă de 18 luni la conducerea echipei Arsenal, fiind demis în noiembrie 2019. În trecut, el a mai condus Sevilla, în perioada 2013-2016, când a câștigat trei titluri consecutive în Europa League. Apoi, a pregătit PSG, unde a câștigat Ligue 1 și două cupe ale Franței.
Unai Emery
Newcastle un antrenor care să o scoată în primă fază din zona retrogradării, apoi să construiască o echipă capabilă să se lupte cu marile forțe din Anglia. În acest moment, clubul este fără victorie și se află deja la 6 puncte distanță de salvarea de la retrogradare. După demiterea lui Steve Bruce, echipa are un antrenor interimar, pe Graeme Jones, care a înregistrat un 1-1 la Crystal Palace și o înfrângere cu 3-0 pe teren propriu în disputa cu Chelsea.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Programul transmisiunilor Eurosport în a 11-a etapă de Premier League 2021/2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo